Jiu-Jitsu Zes maal goud voor Zuid-Nederland op NK Jiu-Jitsu

 

Almere, 20 april 2013: Tijdens het NK jiu-jitsu in het Topsportcentrum in Almere hebben drie van oorsprong Zuid-Nederlandse jiu-jitsuka's goud gepakt.

Daarnaast had Jiu-Jitsu Team Waalwijk drie koppels ingeschreven bij het Duo-System en alle drie behaalden ze goud.
In de vroege ochtend kwam als eerste het Duo Sascha van der Linden en Megan Bulham in actie bij de aspiranten mix.
Op zeer overtuigende wijze lieten deze twee Europese Kampioenen van 2012 zien dat zij ook dit jaar de allersterkste zijn.
Met groot verschil werden de andere Duo's verslagen, waaronder leerlingen van de Nederlandse Bondscoach.

Daarna kwamen bij de cadetten -15 jaar Ferris van Ommen en Kevin van Loon op de mat. Met realistische en technisch perfect Ju-Jitsu denderden zij af op de finale.
Daar werd het koppel van Ju-Jitsu Club Made met bijna 10 punten verschil verslagen en behaalden Kevin en Ferris op dit eerste NK voor cadetten, goud.

Als laatste kwam de 2-voudige Nederlandse Kampioenen junioren Bo Kemmeren en Wouter van Vlijmen in actie.
Omdat dit Duo in hun eigen categorie geen tegenstanders hadden, deden ze ditmaal een klasse hoger, bij de senioren mee.
De zliveren finalisten bij het junioren EK van 2012, liet het aanwezige publiek dat zij niet voor niets tot de top van de wereld moet worden.
Ook zijn behaalde overtuigend de eerste plaats en dus goed.
 


In de aanloop naar het WK aspiranten en junioren in Boekarest, RoemeniŽ in november dit jaar, hebben de leerlingen van de Waalwijkse toptrainer Tony van Venrooy (7e Dan) dus hele goede zaken gedaan.
Eigenlijk hebben zij het wel heel gemakkelijk gemaakt voor de Technische Staf Ju-Jitsu van de Judo Bond Nederland.
De Bondscoach heeft maar een keuze bij zijn selectie en dat zijn zowel bij de aspiranten mis, alsook junioren mix, de Duo-koppels van Ju-Jitsu Team Waalwijk.


Wout de Vringer wist in de klasse -85 kg. bij de senioren goud te pakken. Met deze Nederlandse titel is hij weer een stapje dichter bij kwalificatie voor de World- en Combat games later in het jaar.
Voor het Europees kampioenschap in Walldorff ( Dld ) van 31 mei t/m 2 juni heeft hij zich al gekwalificeerd.
 


Wout de Vringer


Datzelfde geldt natuurlijk voor Lindsay Wyatt die opnieuw kampioen is geworden in de klasse -70 kg. bij de dames senioren.
 


Lindsay Wyatt opnieuw goud

Bij de junioren heren fighting werd Joey Seijkens kampioen in de klasse -94 kg. Zijn optreden bij de senioren verliep vandaag minder succesvol. Vanwege een verwurging waarbij hij het bewustzijn verloor, was zijn optreden bij de senioren vandaag slechts van korte duur. Niettemin heeft hij de Nederlandse titel bij de junioren op zijn naam gezet.
 


Joey Seijkens in aktie

Tom Molenaar -15/-45kg werd kampioen in een poule van 8, met afvalsysteem en een vrijloting. Tom Molenaar wist op zijn allereerste NK, meteen al de titel te pakken.


Tom in actie tijdens de finale


Tom in actie tijdens de finale