Jiu-Jitsu Nederlands Kampioenen Jiu-Jitsu


 

Afgelopen zaterdag 19 april namen 4 koppels deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Duo-System Ju-Jitsu. Met 2 gouden en zes zilveren medailles was Ju-Jitsu Team Waalwijk wederom zeer succesvol.
In de Topsporthal in Almere was de gehele Nederlandse top aanwezig om te punten verslagentrijden voor de Nederlandse titels.

Zo waren er teams van BSP, de school van de Nationale Bondscoach, maar ook deelnemers afkomstig van de school van de International Coach Director. Kortom, een stevig deelnemersveld.
Op 3 verschillende matten werd er om het eremetaal gestreden.
Uiteindelijk behaalden 6 leerlingen van de Waalwijkse Grootmeester, Tony van Venrooy (7e Dan JBN Ju-Jitsu) de zilveren medaille.

Bo Kemmeren en Wouter van Vlijmen streden in de senioren klasse tegen de topfavorieten Kuijpers/Westra. Dit tegen koppel traint onder de persoonlijke leiding van de Bondscoach Barry van Bommel.
Het koppel uit Nieuwegein werd met 88 tegen 91.5 punten verslagen.
Vervolgens werden ook de andere deelnemers aan de kant gezet en mochten Bo en Wouter op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Wouter is een van de leraren bij Ju-Jitsu school van Venrooy.