Jiu-Jitsu - Behalen bevoegdheid Jiu-Jitsuleraar B Erika Tümmers

 


Erika Tümmers toot Guus de Laure

Zaterdag 31 mei is Erika Tümmers van Judo Klub Tilburg geslaagd voor de opleiding Jiu-Jitsuleraar B niveau 4. Ze moest zaterdag het laatste onderdeel van de opleiding afleggen, één van de drie voorbereide lessen geven aan een groep van 12 leerlingen (PVB Lesgeven). De les verliep heel goed en Erika hield goed verweer in haar reflectie gesprek met de twee examinatoren. Ze kreeg uiteindelijk te horen dat ze een zeer goed examen had laten zien en geslaagd was.
Het vermelden waard is dat Erika in januari 2009 bij Judo Klub Tilburg gestart is met een gele band Jiu-Jitsu en een blauwe band Judo. Ze behaalde op 25 februari 2012 haar 1e Dan Judo, twee weken later de 1e Dan Jiu-Jitsu. Vervolgens, omdat je geen wachttijd hebt als je een opleiding tot leraar volgt, op 16 maart 2013 de 2e Dan Jiu-Jitsu en in juni 2013 de bevoegdheid Jiu-Jitsuleraar A. Een jaar later in maart 2014 de 3e Dan Jiu-Jitsu en dan nu in mei 2014 de bevoegdheid Jiu-Jitsuleraar B. Een zéér knappe prestatie.
Ook is ze competitief actief in de Katawedstrijden Judo. Op 9 februari 2014 werden de NK Katawedstrijden judo in Gilze gehouden. Daar werd voor het eerst ook gestreden in het kodokan Goshin-Jutsu. Erika werd samen met haar man Peter Nederlands Kampioen in dit kata. Vervolgens legde ze op 24 mei beslag op de 6e plek tijdens het EK kata in Lignano in Italië.
De volgende wedstrijd is het EK Random Attack in Engeland op 6 juli 2014 en het WK Kata judo in Malaga in Spanje in september.
 


Erika en leraar Guus de Laure