Judo nieuws - 30ste Sprokkeltoernooi Budovereniging Rijen

 


José van Roestel secretaris Arnold en zijn echtgenote en John Oomen

Rijen, zondag 10 maart: Op 10 maart jl organiseerde Budovereniging alweer voor de 30e keer een judotoernooi wat deze keer niet in de maand februari viel maar eenmalig in maart. Het woord Sprokkel komt van de maand februari dat is een sprokkelmaand.


John Oomen reikt een districtwaarderingsspeld uit aan Arnold Jacobs

Scheidsrechters:
De voorzitter José van Roestel openende het toernooi zoals gewoonlijk maar dit keer werden alle scheidsrechters even in het zonnetje gezet. Er waren scheidsrechters bij die al meer dan 25 keer waren geweest. Aangezien we niet zeker wisten wie dit allemaal waren hebben we iedereen een speciaal aandenken gegeven.
Toch werd een scheidsrechter het meest verrast n.l. Arnold Jacobs.
Nadat zijn echtgenote erbij was gehaald werd Arnold door José van Roestel (secretaris District Zuid-Nederland) nog eens extra in het zonnetje gezet
Arnold is niet alleen in het district Judobond Nederland ZN al meer dan 25 jaar scheidsrechter maar ook bij Budovereniging Rijen. Daarnaast is Arnold al vanaf 1982 lid van de vereniging. Hij is ook een tijdje voorzitter geweest en examineert nog steeds drie á vier keer per seizoen de judoka’s die een hogere band willen behalen. Dit is ook het districtsbestuur van Judobond Nederland ZN niet onopgemerkt gebleven en daarom kreeg hij van John Oomen (portefeuillehouder wedstrijdzaken) een districtwaarderingsspeld opgespeld. Zij echtgenote ontving een mooi bos bloemen want zonder steun geen vrijwilligerswerk.