Judo nieuws - Zuid-Nederlandse topper Elisabeth Willeboordse neemt afscheid van topjudo

In het Topsport centrum Rotterdam waar menig zweetdruppel is achtergebleven tijdens de vele nationale kampioenschappen die Elisabeth Willeboordse daar heeft gejudood en gewonnen, nam zij vandaag geheel in haar stijl afscheid van haar actieve judo carrière. geheel in haar stijl, omdat ze alle mensen die voor haar op een of andere manier belangrijk zijn geweest daarbij wilde hebben en heeft uitgenodigd. Niet iedereen was in de gelegenheid om gehoor te geven aan haar uitnodiging, maar het merendeel wel. De topsporthal 2 was gevuld met mensen die Elisabeth Willeboordse een warm hart toedragen.
Niet alleen collega judoka's, ook haar concurrente Anicka van Emden was aanwezig in Rotterdam. Coaches trainers en oud-trainers, allemaal waren ze in Rotterdam en wilden Elisabeth laten weten dat ze een geweldige tijd met haar hebben gehad.

De stichting move-a-head is het goede doel waaraan Elisabeth niet alleen haar naam heeft verbonden, maar waar zij actief bezig is om met judo kinderen weerbaarder te maken en hun beperkingen te overwinnen.
Als er een topper is die weet wat tegenslagen overwinnen betekend, dan is dat natuulijk Elisabeth Willeboordse.
Zij werd door de Judobond Nederland geëerd met een 6e DAN judo die zij volgens de mooie woorden van portefeuillehouder topsport Koos Letterie volledig aan haar eigen verdiensten te danken heeft.
Op voorspraak van o.a. Chris de Korte en de gradencommissie judo was het in het bestuur geen enkele discussie en werd dit voorstel unaniem gedragen en aangenomen.
Ook kreeg zij uit handen van Ans van de Kerkhof portefeuillehouder wedstrijdzaken bij de JBN een mooie canvas met daarop memorabele momenten van haar carrière vastgelegd.
Er werden teamwedstrijden gejudood met teams van de 4 clubs waarbij Elisabeth heeft gejudood. Een team van judoschool Geelhoed, judo Goes, Rotterdam en Jan de Rooy.
Het team van Rotterdam won de strijd.
Naast alle mooie woorden van collega judoka's, de JBN, bondscoach bij de vrouwen Marjolein van Unen en hans den Oudendamme van Rotterdam Topsport, maakte de speech van vader Adrie Willeboordse indruk op het aanwezige publiek.
Adrie Willeboordse sprak zijn dochter toe in sobere maar zeer gewaardeerde woorden. Hij gaf aan, dat zij met het gezin niet alleen mooie momenten met haar hebben meegemaakt, maar ook een bak ellende, die hij symbolisch aan haar overdroeg. Samen met een mooi fotoboek van haar judo carrière. Vooral zijn woord en gebaar " ik neem mijn petje diep voor je af en ben trots op je" maakte indruk op iedereen.
Met een eigen gemaakt filmverslag van waar haar judo carrière begon tot waar hij eindigde sloot Elisabeth de middag af.