Judo nieuws - Lintjesregen ook in District Zuid-Nederland
 

Vrijdag 26 april 2013: Vrijdagochtend, 26 april, staat burgemeester Boelhouwer Gilze-Rijen, samen met een tiental bekenden, op de stoep van het woonhuis van José van Roestel. Met grote verbazing opent José de deur en al snel verneemt zij dat zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Districtsbestuurders John Beer en John Oomen waren erbij om de verrassing extra kracht bij te zetten.

José van Roestel (Gilze en Rijen)
1993 – heden: 20 jaar beheerder van de muziekbibliotheek van Harmonie Vlijt en Eendracht Rijen
2002 – heden: 11 jaar secretaris districtsbestuur van Judobond Nederland, district Zuid-Nederland
2003 – heden: 10 jaar ondersteuning van Dan-Graden commissie Judo van Judobond Nederland, district Zuid-Nederland
vanaf 1993: actief bij Budovereniging Rijen en sinds 2000 ook voorzitter, waarbij zij, naast de nodige vergaderingen, ook de administratie van de deelexamens en het maken van diploma’s voor haar rekening neemt.


vlnr: John Beer (voorzitter), José van Roestel(secretaris), John Oomen

Dankzij José is de JBN in N-Brabant en Zeeland voor haar leden laagdrempelig. Met haar grote administratieve kennis en ervaring op vele gebieden binnen de JBN is zij vaak een vraagbaken voor de vele clubs en JBN commissies. Door haar indrukwekkende daadkracht is zij een zeer belangrijke bestuurder binnen het 5-koppige districtsbestuur. Zowel tijdens besluitvorming als bij (het toezien op) de uitvoering van deze besluiten speelt José een cruciale rol. Haar drive naar kwaliteit is inspirerend. Haar grote betrokkenheid is letterlijk zichtbaar omdat zij bij vele districts evenementen aanwezig is. Kortom: zowel voor de JBN vrijwilligers als voor de vele clubs is José een voorbeeld voor hoe een ‘bobo’ zou moeten zijn.


José van Roestel krijgt haar benoeming van burgemeester Boelhouwer te horen

Ook besteed zij veel tijd aan haar grote hobby: muziek maken. José speelt klarinet bij de plaatselijke Harmonie. Naast de muziekuitvoeringen, die meestal in de weekenden plaatsvinden, en de wekelijkse repetities, wordt ze ook regelmatig gevraagd om bij een ander orkest in te vallen als men daar een muzikant tekort komt.

Kortom, een persoon waar je nooit tevergeefs een beroep doet.Gert Meijer (Waalwijk)

1989-1996: 7 jaar Vice-voorzitter in Bondsbestuur JBN

1989-1995: 6 jaar lid reglementen commissie JBN (10 jaar woordvoerder Bondsraadvergaderingen)

1978-1982: 4 jaar districts correspondent district ZN + enkele jaren lid van de kascommissie (rond 1978)
1964-1989: 25 jaar judo scheidsrechter in district Zuid Nederland

1974-1989: 15 jaar voorzitter van Asahi Waalwijk
2001-2011: 10 jaar lid klachtencommissie district Zuid-Nederland

2002-2004: 2 jaar opnieuw voorzitter van Asahi Waalwijk


Gert Meijer is een man die veel heeft betekend voor judo op het lokale niveau (als voorzitter van Asahi Waalwijk), op districts niveau (verschillende functies) en op nationaal niveau (o.a. als JBN bestuurder en scheidsrechter), en dat over een periode van liefst 47 jaar! Met zijn grote kennis van de organisatie en de procedures, met zijn heldere, goed doordachte, formuleringen, en met zijn mensenkennis heeft hij op alle niveau’s uitstekend kunnen funtioneren. Zonder enige discussie is duidelijk dat Gert Meijer een vrijwilliger van de buiten-categorie is.