Judo nieuws - Opening Judo Academy Netherlands

 


Jan

Zaterdag 27 april 2013: Vandaag ging een lang gekoesterde droom van sportschoolhouder en trainer Jan de Rooij in vervulling. De opening van zijn Judo academy Netherlands.
Met vereende krachten van Jan senior en junior, Stichting Brabant Open Judo en de gemeente Goirle is zijn droom vandaag werkelijkheid geworden. De vele genodigden werden getrakteerd op een mooie opening.

Gerard Sipkes, voorzitter van Brabant Open Judo beet het spits af, en bedankte vooral ook de vele vrijwilligers die zich mede hebben ingezet om deze mooie accommodatie te brengen tot wat het nu is.

Daarna was het woord aan Jan de Rooij sr. die vooral ook benoemde dat vele handen licht werk hebben gemaakt ook van het aannemersbedrijf Groenen, die met man en macht hebben gewerkt om te zorgen dat alles voor de opening in orde zou zijn. De komende weken worden er nog wat puntjes op de i gezet, maar het eerste judo kamp gaat op 1 mei van start.
Ans van de Kerkhof bestuurslid van de Judobond Nederland gaf in een korte speech weer, dat Jan de Rooij door zijn eigen inzet en passie anderen ook motiveert en dat op velerlei gebied.

De burgemeester van Goirle mevrouw Machteld Rijsdorp verrichte de officiŽle openingshandeling door op de gong te slaan naar Japans gebruik.
Zij roemde in haar speech het doorzettingsvermogen van Jan de Rooij die ondanks alle tegenslagen, en dat het hem bij lange na niet snel genoeg ging in alle regelgeving en wetten, altijd netjes maar vasthoudend de strijd heeft doorgezet.

Met als resultaat deze mooie judo academy. Na alle officiŽle woorden en handelingen, was het de beurt aan de judoka's en jiu-jitsuka's van sportschool Jan de Rooij, die zorgden voor een spetterende opening.
Op mooie opzwepende muziek werden vele mooie worpen en acties op energieke wijze aan het publiek getoond.
Mooi, niet te lang en zeer de moeite waard.

Het publiek werd rondgeleid door de accommodatie en kon zelf bekijken hoe alles eruit ziet en wat de mogelijkheden zijn van deze academy.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er geanimeerd nagepraat.