Judo nieuws - Districtwaarderingsspeld uitgereikt aan Toine de Roy
 

Prinsenbeek 21april 2013: Tijdens het jaarlijkse judotoernooi van Judovereniging Kuatsu zijn districtbestuurder John Oomen en secretaris Josť van Roestel naar Prinsenbeek afgereisd om een bijzonder persoon in het zonnetje te zetten.
Deze persoon is Toine de Roy.
Toine is al jarenlang verbonden aan de vereniging waarbij hij naast de lessen ook de begeleiding op zich neemt van de judoleraren in opleiding binnen de vereniging
Door zijn persoonlijke manier van doceren weet hij veel leden van de vereniging te bereiken. Hij heeft het geduld en de ervaring om ook mensen met een persoonlijk beperking, verstandelijk of lichamelijk, te begeleiden naar het behalen van een judoband en zelfs een eerste dan.

Naast judoleraar wordt Toine ook gezien als mens in de vereniging, met een warm hart, groot gevoel voor humor en met vele kleurrijke verhalen.
Daarnaast heeft hij ook in de districtgradencommissie gezeten en zit hij nu in de Nationale gradencommissie judo. Hij is dus echt een actief persoon. Dit is ook bij het bestuur van Zuid-Nederland opgevallen en daarom heeft hij uit handen van John Oomen en Josť van Roestel een districtwaarderingsspeld gekregen