Judo nieuws - Goud en Brons tijdens EYOF voor Zuid-Nederlandse judoka's


De EYOF ( European Youth OLympic Festival ) is voor het Nederlandse judo team voorspoedig verlopen. Maar liefst 8 medailles haalden zij. Drie gouden en vijf bronzen medailles. De Zuid-Nederlandse Amber Gersjes ( Ooms ) en Jur Spijkers ( Jan de Rooy ) zorgden respectievelijk voor goud en brons.

Amber Gersjes (-44 kg. ) kwam als lichtgewicht op de eerste EYOF dag op de tatami. Deze judoka die ook als vlaggendraagster fungeerde tijdens de openings ceremonie zette de toon door op die dag meteen goud te pakken.

In de finale tegen de Turkse Rabia Senyayla judode Gersjes een tactische strijd, die resulteerde in de winst.
 

Jur Spijkers ( +90 kg. )kwam als zwaargewicht traditiegetrouw pas op de laatste dag in actie. Ook Spijkers liet niets aan het toeval over. In de3 voorrondes ging hij vol voor de winst. In de eerste ronde tegen een van zijn grootste concurrenten Lukas Rollwage (Dld) maakte Spijkers meteen duidelijk wat zijn doel was. Met felle aanvallen en mooie scores reikte hij tot de halve finale. Daar was zijn Georgische tegenstander zeer alert, en nam een goed ingezette actie van Spijkers op het juiste moment over. De strijd om brons liet Spijkers niet liggen. Met een prachtige schouderworp scoorde Spijkers ippon en sloot zo het toernooi af met een bronzen medaille.