Judo nieuws - Nationaal Kwalificatie Toernooi in Eindhoven

 


Zaterdag 5 oktober hebben alle judoka’s die het podium haalden in hun distrikt de gelegenheid om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap, dat over 14 dagen in Rotterdam zal plaatsvinden. Iedereen die het in Eindhoven lukt om de top 6 te halen in zijn gewichtsklasse plaatst zich en die zes worden in Rotterdam aangevuld met de kampioen van vorig jaar en de gekende nationale toppers tot 8 of maximaal 10 deelnemers.
Spannend dus. Spannend voor de judoka’s maar moeilijk te volgen voor het publiek. De wedstrijden vinden plaats op 10 matten en na de finales moet nog bepaald worden wie er precies 3,4,5,6,7 en 8e is geworden i.v.m. de loting op dat NK en i.v.m. de reserve plekken. Een heel complex wedstrijdsysteem en daarnaast judoka’s die pijntjes heftiger voelen als ze eenmaal weten dat ze bij de top 6 zitten maken het allemaal niet duidelijker.
Er waren veel prachtige partijen. De geplaatsten vindt u hieronder, en op de website van de JBN.

 


uitslagen NKT


De organisatie van deze kwalificatiewedstrijd is in handen van het distrikt en de wedstrijden worden aangestuurd door de Nationale Wedstrijd Commissie samen met een paar mensen van het Bondsburo.
Zoals waarschijnlijk bekend hebben er in de distrikts wedstrijdsorganisatie nogal wat wisselingen plaats gevonden. Sommige mensen moesten helaas stoppen om gezondheidsredenen, het werk, of de leeftijd. Anderen kozen om te stoppen. Dat was even lastig, maar het gevolg is: een lekker frisse wind, veel enthousiaste en vaak jonge vervangers en een paar taakverschuivingen. Voor een groot evenement als vandaag kunnen we echter nog een paar extra handen gebruiken. De gewone distriktskampioenschappen zijn wel weer rond, maar wie ons ongeveer 3 keer per jaar wil komen helpen als we een grote wedstrijd in Eindhoven hebben mag zich melden.
Het distriktskampioenschap van 14 dagen geleden, was een leuke test voor dit nieuwe team, maar vandaag was het allemaal duidelijk een paar maatjes groter en men is van ons kwaliteit gewend. Er was alle vertrouwen in dat het wel zou lukken, maar toch een beetje spannend. Het werd een superdag.

De parkeerkaart uitgifte, waarmee men naast de hal kan parkeren was helaas fout gelopen is. Echter de medewerkers die al jaren op onze auto’s passen en ze naar hun plekjes sturen bleken die kaarten helemaal niet nodig te hebben. Zij kennen de koppies en stuurden iedereen, die er recht op heeft naar een plekje naast de hal.
Kortom weer kleine verbeterpuntjes voor de organisatie, die komen de volgende keer weer op de I. Iedereen bedankt voor de organisatorische samenwerking!