Judo nieuws - Hoge Koninklijke onderscheiding voor Wally van Alphen


Oost-Souburg, 9 november 2013: Op zaterdag 9 november kreeg een verbaasde Wally van Alphen uit handen van de burgemeester van Vlissingen, mevr. A. Demmers, een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt. Wally werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


vlnr: JBN-ZN bestuurslid voor technische zaken en breedtesport Günther Kosak, echtgenote Nel van Alphen, Wally van Alphen met Koninklijke onderscheiding, voorzitter John Beer

Het bestuur van JBN district Zuid-Nederland, samen met het bestuur van de JBN, hadden de aanvraag ingediend. En dat met zeer goede redenen: al in 1979 was Wally als vrijwilliger betrokken bij judo evenementen. Hij is vele jaren bestuurslid geweest van Judo Vereniging KIAI. Hij hield zich toen vooral bezig met de organisatie van toernooien, en met het afbouwen van een nieuwe dojo (in dezelfde dojo, bij sportschool Geelhoed, in Oost-Souburg kreeg hij nu, 30 jaar later, de koninklijke onderscheiding uitgereikt). Vanaf 1988 is Wally werkzaam geweest in het district als lid van de Districts Wedstrijd Organisatie Commissie. Hier is hij verantwoordelijk geweest voor het regelen van met name voldoende wedstrijd administrateurs. Op kleine toernooien zijn er minstens 45 vrijwilligers nodig, op het grootste toernooi ca. 150 vrijwilligers. Vanaf 1995 is hij ook lid geweest van de Nationale Wedstrijd Organsiatie Commissie. Naast vele NK’s en Grand Prix’s heeft Wally ook de wedstrijd organisatie geregeld voor 4 Europese en 2 Wereldkampioenschappen Judo en jiu jitsu. Ook heeft Wally vele jaren wedstrijd administratie cursussen verzorgd en bezocht hij jaarlijks vele toernooien als rapporteur.

Zijn trotse echtgenote Nel was natuurlijk ook aanwezig. Ook zij is een bekende binnen het district: Vanaf 1995 is zij actief geweest op het gebied van de wedstrijd administratie. En dat op zowel het district als op nationaal niveau.

Aan het einde van het vorige seizoen, medio 2013, hebben Wally en Nel besloten om het wat rustiger aan te gaan doen.

Districtsvoorzitter John Beer en bestuurslid Günther Kosak waren er namens het districtsbestuur, en Ans van de Kerkhof was er namens het JBN bondsbestuur. Ook waren er flink wat enthousiaste familie leden en leden van de Districts Wedstrijd Organisatie Commissie. Kortom: een onvergetelijke dag voor de familie van Alphen, maar zeker ook voor het JBN district Zuid-Nederland.