Judo nieuws - Zilver in de eerste klasse mixed-teams voor Judo Topsport Zuid


 

Almelo, 8 december 2013: De Mixed-team competitie heeft zijn finale op zaterdagavond 8 december te Almelo. Voor deze wedstrijd komen alleen de beste 4 teams van de competitie op de mat, om onderling de medailles te verdelen.
In de halve finale, van de 1e klasse, wint het team van Judo Topsport Zuid van sportschool Poelstra. Ze doen dat eenvoudig door allemaal hun wedstrijd op ippon te winnen, zodat de uitslag 7-0 (70-0) wordt. Dit team bestaat uit: Esmee Schapers, Menno Kok, Jan Vorstenbosch, Ferdinand Ansah, Boyd Derks, Michel Verhagen en Marly Nooyen.
Op de andere mat mogen het 1e en het 2e team van de Heerenveen-A Zeven combinatie onderling uit vechten wie hun tegenstander in de finale gaat worden.
Dat wordt, zoals verwacht het 1e team. In het team van Topsport Zuid staan nu: Sanne van Dijken (+63), Menno Kok (-73), Anthonij Zing (-66), Ferdinand Ansah (+90), Thomas Jasper (-81), Michel Verhagen (-90) en Sanne Verhagen (-63). Sanne van Dijken en Ferdinand Ansah winnen hun partij. Na 5 wedstrijden is de stand 2-3 en moet Michel Verhagen winnen van Rico Harder. Dat lukt niet en dat Sanne Verhagen daarna nog wel wint is dan niet meer belangrijk. De einduitslag wordt 3-4 (25-34).
Met deze mooie prestaties promoveert Topsport Zuid bovendien naar de hoofdklasse.