Judo nieuws - Geen medaille voor Zuid-Nederland op het NK teams tot 18 jaar.


Twee teams bij de vrouwen en twee teams bij de mannen. Judo Topsport Zuid uit Eindhoven en een combinatie van Jan de Rooij, Eddie van de Pol en jc Berlicum met de naam Brabant Open Judo vertegenwoordigen ons distrikt op 7 december in Almelo.
De mannen van Brabant Open doen het op papier het best door 2 wedstrijden te winnen en dat met een team van maar 6 judoka’s, want ze missen iemand in de -81. Ze verliezen alleen van Ben Rietdijk, maar doen dat wel 2 keer. Hun 1e wedstrijd verliezen ze met 4-3 (26-30). Gewonnen wordt er door Levi Overvest en Danny Matsurs. Japer Oetelaar loopt vervolgens in de laatste 2 seconden op een shido. Daarna heeft het team een lege plek en pakt Jur Spijkers nog ippon door de lege plek bij de tegenstanders.
In de herkansing winnen ze van Thag/Sjo, een combinatieteam uit de regio met 4-3 (35-21). Danny Mutsers, Luke Nooijen, Agman Idrissi en Jur Spijkers pakken hun punten. Vervolgens ook winst tegen Tom van de Kolk ook met 4-3 (31-30). Deze keer punten voor Luke Nooijen, Agman Idrissi, Jasper Oetelaar en Jur Spijkers. Daarna verliezen ze opnieuw van Ben Rietdijk. Weer met 4-3 (31-30). Winst is er nu voor Danny Matsurs en Jasper Oetelaar. Jammer is, dat Agman Idrissi het net niet klaar speelt om een van zijn vele mooie uchi-mata’s te verzilveren en er een vreemde shido valt. Jur Spijkers wint weer doordat hij geen tegenstander heeft.
Judo Topsport Zuid verliest zijn ook zijn 1e partij. Mahorokan/Slingerland wint met 4-3 (35-30). Winst is er voor Tom Meulensteen, Sander Pol en Robin van Dinther. De wedstrijd in de herkansingsronde tegen Kenamju 2 wordt met een overtuigende 6-1 gewonnen. Punten voor: Bart Packbiers, Ryan Lo-A-Njoe, Rick Manders, Tom Meulensteen, Bas Beuting en Robin van Dinther. Ze verliezen daarna van Theo Meijer (4-3). Na 6 partijen is het 3-3 door winst van Bart Packbiers, Ryan Lo-A-Njoe en Tom Meulensteen, maar zonder zwaargewicht moet je de winst van die partij helaas aan de tegenstander laten.
Bij de dames verliest Brabant Open ook hun 1e partij. Ze verliezen van Judo Top Noord-Oost met 3-2 (30-20). Winst is er voor Anita Somers en Cassidy van Boxtel, de laatste met een houdgreep. In de herkansing verslaan ze sportschool Poelstra met 4-1 (31-10), Celeste Pijnenburg krijgt de winst doordat er geen tegenstander is en vervolgens winnen Lois van Lijssel, Anita Somers en Cassidy van Boxtel. Ze redden het daarna niet tegen Judo Top Nijmegen. Ze verliezen met 2-3 (15-30). Winst is er alleen voor de laatste twee meiden Kyra Reuneman en Cassidy van Boxtel.
De dames van Judo Topsport Zuid missen een sterke judoka in de -52 kilo tegen Budokan Rotterdam, maar met een eindstand van 5-0 (47-0) maakt dat niet echt het verschil. Ook van Shogana Judo uit Dronten verliezen ze. Deze keer met 4-1 (40-10). Fleur den Dekker wint haar partij netjes.