Judo nieuws - Matsuru Dutch Open Espoir

 

Eindhoven, 11 en 12 januari 2014:

Ook de 38ste versie van dit unieke, door een JBN district georganiseerde, internationale judotoernooi voor judoka’s van 12 tot 21 jaar voldeed weer aan alle hoge verwachtingen. Even wat cijfers: 1750 inschrijvingen van topjunioren uit 28 landen, 200 scheidsrechters en overige functionarissen, 12 matten, 40 laptops, etc, etc. Het toernooi vond plaats op 11 en 12 januari 2014 in het Indoor Sport Centrum in Eindhoven.

www.dutchopenespoir.nl

De start op zaterdag ochtend begon moeizaam: alle matten moesten wachten omdat alle laptops opeens geen internet verbinding meer hadden. Gelukkig was dit meteen het grootste probleem van het hele weekend. De start begon met een Brabants kwartiertje, het verdere verloop op zaterdag en zondag liep perfect: om 16 uur zondagmiddag waren alle 2200 wedstrijden gedraaid!Zaterdag in het kort:
 

Zilver en vier bronzen medailles bij de meisjes tot 15 jaar. Het zilver is voor Zoie Moerman van Judo Goes bij de meisjes tot 40 kilo. De bronzen zijn voor: Inez Verhoef van judoclub Berlicum (-40 kilo), Senna van de Veerdonk van Buel Sport uit Oss (-52 kg), Bregje Hultermans van Sportcentrum Jan de Rooy uit Gilze (-63 kilo) en voor Kim Hool (+63 kilo) van de Hechte Band uit Mierlo.

Twee gouden en een zilveren voor de jongens tot 18 jaar. Goud voor Mauk Moerman van Judo Goes (-81 kilo) en ook goud voor Jur Spijkers (+90) van sportcentrum Jan de Rooy uit Goirle. Het zilver is voor de Zeeuw Lein Mulder (-46 kilo), die bij sportinstituut de Korte traint.

Zes medailles voor de meisjes tot 18 jaar. Goud voor Maud van der Sommen (-52 kilo) van Sportcentrum Essink en clubgenootje Sem van Dun zilver in diezelfde klasse. Ook Chantal Walhout van Judo Goes pakt goud. Zij wint de klasse tot 70 kilo en daar wordt Cassidy van Boxtel van Sportcentrum Jan de Rooy derde. Amber Gersjes van sportinstituut Ooms uit Tilburg pakt zilver bij de meisjes tot 44 kilo en Lotte Boone van de Kroeven ’82 uit Ossendrecht pakt nog een bronzen in de -40 kilo.

De clubs die het dag klassement wonnen op zaterdag: 1. Judo Goes, 2. Kenamju en 3. Judo Yushi


Zondag in het kort:

Twee zilveren en een bronzen bij de jongens tot 15 jaar. Er is zilver voor Boris Gersjes van sportinstituut Ooms uit Tilburg ( -50 kilo) en brons in diezelfde klasse voor Jarno Bouwmeester van Judo Goes. Floris Koenen van Sportcentrum Essink pakt ook zilver in de -55kg.

Bij de vrouwen tot 21 jaar zijn alle Zuid-Nederlandse medailles voor Judo Topsport Zuid: goud voor Lilo Schultz (-52 kilo) en ook goud voor Sanne Dijke (-70 kilo). Brons voor Lizzy Gevers (-63 kilo)

Kampioen bij de mannen tot 21 jaar wordt Jordi Bakker van Eddie van de Pol, Helmond (-66kg). Zilver is er voor Martin Kip (-100 kilo) van Judo Topsport Zuid, Eindhoven

De clubs die het dag klassement wonnen op zondag: 1. Ben Rietdijk Sport, 2. JS Heereveen en gedeelde 3. Judo Yushi en Hercules

De club die over beide dagen de meeste punten scoorden, en daardoor de traditionele Pim Smit wisselbokaal won, was Ben Rietdijk Sport.

Voor alle uitslagen en foto’s: www.dutchopenespoir.nl