Judo nieuws - NK -15

 


ook blijdschap bij coach van Buel Sports

Eindhoven, 8 maart 2014: 5 gouden, 5 zilveren en 5 bronzen medailles voor Zuid-Nederland op de NK tot 15 jaar.
Ons district is weer verantwoordelijk voor dit NK met de jongste deelnemers. Wij hebben tenslotte een prima zaal in Eindhoven, waar 10 wedstrijdmatten in kunnen en nog specialer: we hebben dit seizoen voor de 3e keer alle vrijwilligers weer bij elkaar, om al die matten lekker te laten draaien.

Ook hebben we nu een mattenploeg, die meer dan 2000 matten in een uurtje of 2-3 strak kunnen leggen en ze nog sneller weer de containers in schuiven. Erg fijn, want daardoor kan bv. de IT-ploeg vrijdagavond gewoon op tijd naar bed. Zo’n NK staat en valt met al die mensen die hun vrije zaterdag, en dus ook nog vaak hun vrijdagavond werken voor andermans kinderen en dat dit telkens weer lukt blijft iets heel speciaals.

Ook de coaches verdienen een dikke pluim. Niet alleen omdat ze er gewoon weer waren, maar het is echt een genot om te zien, hoe al deze kinderen worden begeleid en niet alleen in winnen gelukkig.
Jonge judoka’s om zien gaan met alle druk en spanning van zo’n belangrijke wedstrijddag is altijd weer boeiend. Sommigen deelnemers zien het als een heel groot feest en genieten zichtbaar. Het moet ook heerlijk zijn om voor stampvolle tribunes te mogen laten zien wat je kunt. Sommige kinderen genieten enorm van de hele entourage en komen na afloop aan de hoofdjurytafel vragen of iemand een sticker ofzo, heeft als herinnering aan deze fijne dag. Andere kinderen hebben zo’n moeite met hetzelfde dat ze letterlijk niet hun naam kunnen noemen als die wordt gevraagd, of letterlijk even bewusteloos gaan. Zo’n dag is in ieder geval een enorm leerproces voor alle deelnemers en dan niet alleen op het gebied van judo.

Bijzonder is ook dat alle judoka’s perfect op gewicht zijn en dat alle papieren in orde zijn. Het toont dat je in je sport al heel volwassen kunt zijn, ook als je pas 12 jaar oud bent.
Leuk is ook, dat de groep tot 15 jaar veel minder rotzooi achter laat, dan de oudere judoka’s. Hopelijk houden ze dat vol, want opruimen is niet de leukste klus voor een vrijwilliger en juist die rotzooi wekt irritatie.
Wat moeilijk blijft: sommige ouders…. Laten we hier maar niet in detail gaan.

De medailles voor District Zuid-Nederland:


Dewi Lo-A-Njoe van sportschool Essink (-36 kg)


Senna van de Veerdonk van Buel Sports (-52 kg)


Bregje Hultermans van Jan de Rooy (+63 kg)

Bij de meisjes zijn Nederlands kampioen: Dewi Lo-a-njoe van sportschool Essink (-36 kg), Senna van de Veerdonk van Buel Sports (-52 kg) en Bregje Hultermans van Jan de Rooy (+63 kg).

Zilver is er voor Yentel Boot van Makoto Dokotai (-44 kg), Noa Hooi van de Hechte Band (-48 kg) en Pascalle van Gurp van Judo Goes (+63 kg). Brons is er voor Zoie Moerman, ook van Judo Goes en Femke Catsburg van Frans de Boevere (beiden -44 kg) en voor Lenique Smijs ook van de Boevere en Kim Hooi van de Hechte Band (beiden +63).


Floris Koenen van sportschool Essink (-55 kg)


Tim Witvoet van sportschool van de Horssen


coach Horssen

Bij de jongens zijn Nederlands kampioen: Floris Koenen van sportschool Essink (-55 kg) en Tim Witvoet van sportschool van de Horssen.
Zilver is er voor Jarno Bouwmeester van Judo Goes (-50 kg) en voor Jerom Wijnen van judoclub Made (+66 kg). Brons is er voor Peter van den Boogaard van judoclub Rosmalen.


coach Essink


afscheid Sjef Waltmans