Judo nieuws - Team Zuid-Nederland wint internationaal Kata team toernooi

 

Lepelstraat, 6 september 2014: Zondag 6 september organiseerde Sportschool Shintai olv Peter Goossens in samenwerking met de kata commissie van de JBN een internationaal kata team toernooi in Lepelstraat. In totaal waren er 6 teams uit Nederland, België en Duitsland die samen 18 Kata koppels op de mat wisten te brengen in 5 verschillende kata's. Hieronder vele nationale kampioenen, 3 Europese kampioenen en zelfs medaille winnaars op het WK. Er stond dus behoorlijk niveau op de de mat. Er was dus een mooie taak weggelegd voor de 14 aanwezige kata judges.


Het toernooi werd geopend door een demo van het shintai jeugd judoshow team bestaande uit Romy Goossens, Nienke van Roosendaal, Wessel van Roosendaal, Kayleigh de Crom, Ennio Mertens en Jelle van Roosendaal. Een prachtige demo die door het publiek zeer goed werd ontvangen.
In de pause was er nog een demonstratie van het G-Judoteam van BTR olv Tycho van der Werff. Deze judoka’s wisten op muziek ook een fraaie kata demonstratie weg te geven dat met veel applaus van de kenners werd beloond.

Met de kata-team wedstrijden was het weer spannend. Elk team bestond uit 3 kata koppels waarvan de resultaten telden voor het team.
Team zuid Nederland 1 bestaande uit Peter Goossens, Hans van Raak, Peter Tümmers, Erika Tümmers, Niels Neumann en Erik Faes wisten het team toernooi op hun naam te schrijven. Dit is voor het tweede achtereen volgende jaar dat team Zuid-Nederland dit toernooi weet te winnen.
Het team uit Duitsland won het zilver en brons was er voor team België.
Team Zuid-Holland 1 werd 4e, team zuid-Nederland 2 werd 5e en Zuid-Holland 2 werd 6e.


De resultaten van de kata koppels telden ook mee voor het individuele kata toernooi. Ook hier behaalden de Zuid-Nederlandse koppels fraaie prestaties.
In het Katame-No-Kata behaalden Peter Goossens en Hans van Raak met grote voorsprong het goud. Met maar liefst 475 punten lieten ze het Belgische en Duitse Koppel ver achter zich.
In het Nage-No-kata ging het Zilver naar Erik Faes en Niels Neumann. Het goud ging hier naar de Belgische Europees kampioenen.
In het Kodokan Goshin-Jutsu ging het Goud naar Peter Tümmers en Erika Tümmers. Ook het zilver bleef in Zuid-Nederland. Erik Markgraaff en Cor van der Heijden eindigende zeer kort achter het Koppel Tümmers.
Hieronder de top 3 uitslagen van het kata toernooi per kata.

Nage-No-Kata.:
1e Jean Philippe Gilon & Nicolas Gilon,
2e Erik Faes & Niels Neumann,
3e Yusuf Arslan & Sergio Sessini

Katame-No-Kata:
1e Peter Goossens & Hans van Raak,
2e Eddy Lamblot & Gerard Peeters,
3e Hanna Hufschmidt & Sebastian Bergmann

Ju-No-Kata:
1e Wolfgang Dax-Romswinkel & Ulla Loosen,
2e Monique Hompus & Angelique Wolters,
3e Sophie Dallons & Anna Ravays

Kime-No-Kata:
1e Jasper van Wortel & Sander Stammers,
2e Willem Hompus & Edwin Bruinaars,
3e Mischa Fransen & Yoeri Fransen.

Kodokan-Goshin-Jutsu:
1e Peter Tümmers & Erika Tümmers,
2e Eric Markgraaff & Cor van der Heijden.

Kata team toernooi:
1e Team Zuid-Nederland 1,
2e Team Duitsland,
3e Team België.
 

  /td>