Judo nieuws - Tweevoudig Europees kampioenjudo Sanne van Dijke gehuldigd

 

Middelrode, 20 november 2014: Sanne van Dijke werd op donderdag 20 november in Middelrode verrast door de wethouder van sport, economische zaken en mobiliteit van de gemeente Bernheze.
Wethouder Rien Wijdeven was als locoburgemeester van Bernheze waar Sanne woont naar de Moerkoale in Middelrode afgereisd voor een bijzondere huldiging.
De Moerkoale is het thuishonk van judoclub Berlicum waar Sanne haar roots heeft.
Sanne werd onderscheiden met de sportpenning van de gemeente, met bijbehorende oorkonde en natuurlijk bloemen.
Extra bijzonder was het gegeven, dat er een pagina in het buitengewone boek van de gemeente was ingeruimd voor Sanne van Dijke.
Zij mocht op die pagina haar handtekening zetten, en is daarmee vereeuwigd in het boek waarin ook Koningin Maxima staat.

Namens de judobond Nederland was portefeuillehouder wedstrijdzaken Ans van de Kerkhof aanwezig om Sanne toe te spreken, te feliciteren en bloemen te overhandigen.
Europees kampioen judo tot 21 jaar en Europees kampioen tot 23 jaar. Een mooie prestatie om in een jaar beide titels te pakken en daarmee de aansluiting richting senioren te pakken.
Ans van de Kerkhof refereerde tevens aan Sanne als vertegenwoordiger van de junioren judoka's in de atletencommissie van de Judobond Nederland.

Veel judoka's, bestuurders en trainers van judoclub Berlicum waren present om hun kampioen te feliciteren en te huldigen.