Judo nieuws - Topsport Zuid kampioen in hoofdklasse Mixedteam competitie

Almelo, 6 december 2014: Teams bestaan in deze leuke competitie uit 5 mannen en 2 vrouwen en er is een hoofdklasse en een overgangsklasse. Dit jaar wordt de finale avond in Almelo gehouden en de beste 4 teams in iedere klasse mogen het daar uitvechten.


Michel Verhagen haalt de winst binnen

In de hoofdklasse mag Topsport Zuid eerst tegen de Bijsterbosch combinatie. Veel teams versterken zich door combinaties met anderen te maken. Dat mag en dat maakt deze competitie extra leuk. De eindstand van deze wedstrijd is 4-3. Na 4 partijen is het 2-2 en dan vallen er aan iedere kant een paar hele snelle ippons.
De finale gaat tegen Ben Rietdijk.
Eerst de klasse tot 73 kilo. De volgorde is bewust anders als van licht naar zwaar in deze competitie. Menno Kok wint eenvoudig van Bran Crans, Wazari en ippon. Lizzy Gevers heeft geen tegenstander bij de dames -63 en krijgt dus haar 10 punten. Marvin de la Croes zou de + klasse moeten winnen van Time Lesterhuis, maar dat lukt dus niet. Het wordt een hele lompe wedstrijd. Anders is het niet te omschrijven. Er is veel irritatie en weinig echt judo. Marvin trekt aan het kortste eind. Dan de mannen tot 66 kilo. Tom Meulensteen wint met een sankaku/houdgreep van Maarten Visker. De stand is inmiddels 3-1 voor Zuid. Min 81 is de volgende: Thomas Snijder maakt een yugo met doorsturen en David Miccoli belandt in een verwurging. De wedstrijd bij de dames -63 wordt spannend, maar niet mooi. Er is ergens 8 sec een houdgreep voor Sanne van Dijke, maar op het scorebord staan verder alleen strafjes. Karen Stevenson wint. 3-3 is het dus nu.
Michel Verhagen de man tot 90 kilo moet dus de winst binnen zien te halen tegen Melvin Schol. Dat lukt middels een verwurging en Topsport Zuid is de kampioen van de mixedteamscompetitie 2014In de overgangsklasse was er de deelname van een Brabant Open combinatie. Zij zijn de vaste combinatie tussen de sportscholen van Jan de Rooij en Eddie van de Pol met judoclub Berlicum. Ze verliezen deze avond eerst van sportschool Theo Meijer met 4-3, waarbij wel persoonlijke winst voor Menno Vink, Stef Oomen en Bobby Goedhardt, alle drie met ippon.
De partij om het brons gaat tegen Haaglanden in dezelfde volgorde van gewicht als in de hoofdklasse. Menno Vink wint van Danny van der Linden via een WA voor een overname naar achteren en vervolgens een pracht van een barai. Voor mij het punt van de dag. Darian van Wijk wint van Shaila Smeets via heupworp, yugo en een houdgreep van 13 sec en weer een yugo voor een heupworp en nog een o-uchi-maki-komi die ippon op levert. Jur Spijkers wint met 2 keer wazari voor o-uchi-gari met een yugo erbij van Marc Dijkmans en dan is het al 3-0. Wessel Hermans verliest met verwurging van Rutger Noordhoek en Bobby loopt op een yugo van Dennis Puthammer. Bij de meisjes gaat het niet lekker met Cassidy van Boxtel. De partij verloopt aardig evenwichtig, maar zij landen samen erg hard op de mat. Mogelijk met de hoofden tegen elkaar geknald ? Cassidy moet de partij staken en dan is het dus toch nog 3-3. Jimmy Grandia verliest tegen Glen Bolleboom met een schouderworp.