Judo nieuws - Zilver en brons Teams -18


Almelo, 6 december 2014: Hoopten we lang op een Brabantse finale in Almelo, maar we moeten met zilver en brons genoegen nemen. Essink en Brabant Open nemen deel bij de dames en bij de heren. Brabant Open is een combinatie van Jan de Rooij, Eddie van de Pol en Berlicum en Essink is gecombineerd met Topsport Zuid.
 


Essink: Brons

De dames:
Brabant Open wint van Bushi/Rebel met 4-1 en van Shogana/Bijsterbosch ook met 4-3. Zij pakken de finale via winst op Kenamju. Jill Bontrop, Kyra Reumeman en Cassedy van Boxtel winnen hun parijen. Eindstand 3-2. De Essink meiden winnen van Judosport Noord-Oost en judoschool de Achterhoek, beiden met 3-2 en struikelen dan over Budokan Rotterdam en missen daardoor jammer genoeg de finale tegen Brabant Open
De finale van Brabant Open is dus tegen Budokan Rotterdam. Amber Gersjens verliest op een strafje meer van Jill Bontrop en dan verliest ook Germaine Galliart van Lullie Kemmink met wazari. Lois van Lijssel moet vervolgens van Larissa van Krevel winnen om het team nog goud te bezorgen. De druk is hoog. Via een linkse heupworp en nog een yugo belandt ze in een armklem en dan is het dus eigenlijk over. Tessa van Doorn wint op strafjes van Melissa Loen net zoals Cassedy van Boxtel wint van Denise de Korte. Eindstand dus 3-2 en zilver.
Essink verliest dus ook van Budokan Rotterdam, maar al een rondje eerder. Amber Gersjens maakt daarin een snelle ippon en ook Genevieve Bogers wint, maar dan zonder score. Lisette Zegers kan de winst daarna pakken en dat wordt een prachtige pot judo, die alle kanten op schiet. Ik ga het helemaal overtikken van het kladpapier : uchi mata links, yugo voor ‘ons’ en dan via een ingewikkelde overname, yugo voor Larissa van Krevel, nog een yugo voor Lisette en een houdgreep, toketa, weer een houdgreep, toketa. Shido links en rechts (soms snap je dat niet) en helaas WA voor ‘hun’. Nog een shido voor 2 handen aan een kant en dan ook nog een WA voor Lisette. Hoe mooi kan judo zijn ? Dit wint Budokan Rotterdam dus op een yugo en dan is het 2-1. Lois Pagie heeft een paar prachtige momenten, maar het echt afmaken tegen Melissa Loen lukt net niet. Ze verliest op strafjes en dan is het 3-1. Ilona Lucassen wint haar partij netjes op ippon.
In de herkansing is er vervolgens nog winst van Essink op Shoganai/Bijsterbosch. Met 5-0 nog wel.
 


Brabant Open Judo: Zilver

De mannen:
Daar belanden de beide teams uit ons district ergens in de middenmoot. Essink wint van Ben Rietdijk met full-house (7-0) en verliest vervolgens van Theo Meijer/Hoogland (1-6). Via de herkansing is er winst op Graafland (7-0), op Budokai Venlo (6-1) en op Tom van de Kolk/Pijloo (4-3), maar dan verliezen ze van de Topsport Noord met 2-5.
De mannen van Brabant Open verliezen van Budokan Rotterdam (5-2), winnen van Kenamju (4-3) en verliezen dan weer van Yushi (5-2)