Judo nieuws - Bijzondere promotie

 

Eindhoven, 12 februari 2015: Op donderdag avond 12 februari vindt bij Sportschool Essink in Eindhoven de wekelijkse judo les plaats voor senioren. Tijdens deze training wordt een zeer verbaasde Tim Igel gepromoveerd tot 2e dan Judo.
De promotie wordt uitgereikt door de voorzitter van het district, John Beer en GŁnther Kosak van het districtsbestuur. John laat weten dat het de afgelopen 20 jaar niet is voorgekomen dat een districtsbestuur iemand heeft gepromoveerd tot 1e, 2e of 3e dan Judo. De reden? De voorwaarden zijn zeer streng: de kandidaat is niet meer zelf in staat examen te doen, en de kandidaat heeft voldoende punten behaald op judo technische kwaliteiten en functies binnen de bond of binnen een club. Tim blijkt aan beiden voorwaarden te voldoen:

Het punten aantal is voor Tim geen probleem: hij heeft veel vrijwilligers werk gedaan voor de judobond, en zelfs nu is hij nog steeds (sinds 1983) actief in de districts klachtencommissie. Hij is 15 jaar lid geweest van de nationale reglementen commissie van de JBN, 3 jaar lid geweest van het JBN bestuur en liefst 18 jaar is hij secretaris geweest van het districtsbestuur van district Zuid-Nederland.

Tim is geboren in 1929. In 1968 (inderdaad, 47 jaar geleden) behaalde hij de zwarte band. Op zijn 85e doet hij nog steeds wekelijks mee met de judo les. Op de warming up na doet hij nog alle technieken (staande en op de grond) mee. Aan het eind draait hij ook nog enkele partijtjes. Hiermee is hij een voorbeeld voor velen (die iets minder oud zijn) die zien dat je uitstekend kunt blijven judo-en tot zeer hoge leeftijd.