Judo nieuws - Budovereniging Rijen organiseert 32e Sprokkeltoernooi

Rijen, 8 februari 2015: Dit jaar organiseerde Budovereniging Rijen met succes hun 32e Sprokkeltoernooi. Dit is altijd in de maand februari (sprokkelmaand). Meer dan 650 judoka’s van 63 sportscholen en verenigingen uit het hele land kwamen naar Rijen om te strijden voor een mooie prijs.

Het is fantastisch om te constateren dat er zoveel vrijwilligers zich spontaan hebben aangemeld om mee te helpen. Deze vrijwilligers bestaan uit leden/oud leden maar ook ouders van leden. Met dank aan deze vrijwilligers, scheidsrechters en de EHBO die ook het nodige te doen hadden en zeker ook dank aan de gastvrijheid die we mochten ontvangen van de medewerkers van de sporthal. Zonder al deze mensen kun je geen toernooi organiseren.
Een van deze vrijwilligers is onze leraar judo Toon Zopfi die dit toernooi al voor de 32e keer mee organiseert. Hij staat hierboven op de foto met Dennis van de Geest. Dennis, een voormalig Nederlandse judoka, werd eenmaal wereldkampioen en tweemaal Europees Kampioen. Hij won eenmaal een bronzen medaille bij de Olympische Spelen.
Deze laatstgenoemde kwam als coach naar ons toernooi omdat zijn eigen kinderen meededen.
Toch leuk als zo’n bekend persoon op je toernooi komt.