Judo NieuwsEls Kosak (73) ontvangt ere-promotie tot 3e dan judo

 

Gilze, zaterdag 21 maart: tijdens de dan-examens Judo in Gilze, kreeg een zeer verbaasde Els Kosak uit handen van de voorzitter van de Districts Graden Commissie Judo, Manfred Kuijpers, de 3e dan Judo.
Zo een erepromotie is zeer uitzonderlijk, omdat er moet worden voldaan aan strenge voorwaarden: een kandidaat is zelf niet meer in staat om het examen te doen, en de kandidaat heeft zeer veel vrijwilligerswerk gedaan voor de JBN of voor een club. En aan die voorwaarden voldoet Els:Naast mede-oprichter van judo club Gokyo Cuijk is zij 21 jaar voorzitter en 10 jaar secretaris van die club geweest. Ook is zij mede-oprichter van Judoschool Oeffelt en van de Judo competitie “Land van Cuijk”. Van deze competitie heeft zij vele jaren de organisatie in handen gehad. In totaal heeft zij 30 jaar lang judo les gegeven.

Als vrijwilligster is zij ook binnen de JBN al heel lang, en nog steeds, actief: Zij is op dit moment lid van de districts klachten commissie en zij heeft jarenlang ondersteuning gegeven bij registratie van Dan graad punten en bij de jaarlijkse Budo jeugddagen. 10 jaar lang is zij jook bondsraadslid geweest, en 5 jaar lang heeft zij als ‘JBN accountmanager’ clubs bezocht in ons district .
Kortom: een indrukwekkende staat van dienst op zowel Judo technisch als Judo organisatorisch gebied. En die hebben het mogelijk gemaakt om haar te benoemen tot 3e dan Judo.