Judo nieuws - Koninklijke onderscheiding voor Truus en Martin Wintermans

 


Truus en Martin Wintermans luisteren naar burgemeester van Hees

Gilze, zondag 7 juni: Op zondag 7 juni wordt het jaarlijkse Districtskampioenschap Judo voor teams georganiseerd in Gilze.
Plotseling komt burgemeester van Hees, van gemeente Geertruideberg, de zaal binnen en vraagt Truus en Martin Wintermans om naar voren te komen.
Na enige aarzelingen en aandringen lukt dat, en laat de burgemeester aan het verbaasde echtpaar weten dat zij beiden, omdat de koning het heeft behaagd, worden benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
En waarom?
Truus Wintermans is vanaf 1994, binnen het district en op nationaal niveau, verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de financiŽle zaken: het innen en beheren van toegangsgelden, het beheren en uitbetalen van vrijwilligersvergoedingen en het minutieus rapporteren aan de penningmeester. Bij grote toernooien gaat er letterlijk duizenden euroís door haar handen. Truus staat bekend om haar integriteit m.b.t. het toepassen van financiŽle principes. Kortom: een zeer waardevolle persoon voor de JBN op zowel district als nationaal niveau.

Martin Wintermans is al vanaf 1988, voor het district en nationaal, actief als lid van de wedstrijd organisatie commissie. Martin is o.a. verantwoordelijk voor het regelen van met name voldoende vrijwilligers voor de wedstrijd tafels. Op de toernooi dag zelf draagt Martin o.a. zorg voor de zaal inrichting. Daarnaast heeft Martin ook vaak een taak binnen de hoofdjury, en is hij vele jaren rapporteur van judo toernooien geweest. Martin is iemand die graag op de achtergrond blijft, maar achter de schermen veel noodzakelijk werk verzet.