Verslag Districts Kampioenschappen Zuid-Nederland 2013-2014

Judo Jongens en Meisjes tot 12 jaar


Judo nieuws - Zuid-Nederlands kampioenschap jeugd -12
 

Gilze, 11 november 2012: Zuid Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd tot 12 jaar op zondag 10 november te Gilze.
Niet alle 7 districten van de JBN organiseren kampioenschappen voor hun jeugd. Dat is jammer. Het verschil tussen een kampioenschap en een toernooi is best groot. Een kampioenschap is voor de meeste kinderen de belangrijkste wedstrijd van het hele seizoen. Het is ook echt anders. Soms zijn er hele grote poules en soms zijn die maar erg klein. Bij een toernooi wordt zo iets een beetje gelijk getrokken, maar bij een kampioenschap kan dat niet. Ook is er bij een kampioenschap altijd pas echt na afloop een prijsuitreiking en gaan er meer dingen ineens erg officieel. Voor de kinderen voegt dat iets toe en dat geeft een beetje extra spanning aan zo’n wedstrijd.
Je bent als je vandaag hebt gewonnen echt de beste van heel Brabant en Zeeland voor jouw leeftijd en in jouw gewicht en dat is iets waar je de rest van je leven heel trots op mag zijn.
Het judo was geweldig. Wat een bende talent en wat een prachtige partijen ! Heel veel hele spectaculaire ippons. Soms gemaakt door nog hele jonge mensen. Zo won er iemand in de groep 8-9 jarigen zijn wedstrijd met een huizenhoge uchi-mata.
Ook leuk om te zien waren al die jonge scheidsrechters en andere medewerkers, die gewoon volledig mee draaiden met de ervaren groep.
Al met al dus een dagje waar we als district met veel trots op terug mogen kijken en eentje met veel potentie voor de toekomst.
 

Met dank aan André van Meerkerk voor de podiumfoto’s van de 2e weging

 

BUITEN DE MAT
PODIUM