JBN district Zuid-Nederland 2014-2015

Jeugddag Budospelen 2015


Gilze, 31 mei 2015: JEUGD BUDODAG SPELEN MET NIEUWE OPZET EEN GROOT SUCCES

Op zondag middag 31 mei werd in Gilze de Jeugddag budospelen georganiseerd. Jeugdige judoka’s in de leeftijd van 5 tot ca 12 jaar konden deze dag deelnemen aan een spellen parcours en een geweldige clinic van een topjudoka.
De middag startte met een openingsdemonstratie van een 6 tal jeugdige judoka’s van Sportschool Shintai. Zij toonden een fraaie judoshow op muziek waarbij allerlei facetten van de judosport getoond werden. Deze show werd dan ook met een groot applaus beloond. Hierna werden de ca 120 aanwezige kinderen in 2 groepen verdeeld. De ene groep startte met het spellenparcours en de andere groep ging de mat op voor de judoclinic. Na een dik uurtje werd er gewisseld.

Judoclinic van topjudoka Deborah Gravenstijn.
Wegens een ziekmelding van de topper moest er met spoed een andere topper gezocht worden. Met de komst van Deborah Gravenstijn is dit meer dan gelukt. Deborah, 6e Dan Judo en 9 voudig Nederlands kampioene, heeft op alle grote toernooien medailles gewonnen. Hieronder zelfs 2 Olympische medailles. Tijdens de clinic werd de zilveren Olympische medaille dan ook aan de kinderen getoond.
Deborah, die de dag ervoor door de judobond is verkozen tot bestuurslid topsport, nam de kids mee in een fanatieke les waarbij allerlei onderdelen van het judo aan bod kwamen. De kids kregen zowel enkele ne-waza als tachi-waza technieken aangereikt en werden gestimuleerd elke keer met een ander maatje te trainen. Natuurlijk werd de les afgesloten met een groepsfoto.

Spellen competitie parcours
Aan de andere kant van de zaal werd er in 14 groepjes tegen elkaar getreden. Zij namen het in een spellen parcours tegen elkaar op. Dit jaar extra gave spellen die mede mogelijk werden gemaakt door www.faesentertainment.nl attractieverhuur.
Met opblaasbare spellen als de helling basketbal en de kruiptunnel werd er een nieuwe dementie aan spellen voor de jeugddag aangeboord. Daarnaast ook nog spellen als tiktuk gooien, een estafette, een super minifiets parcours, pitzak gooien en een puzzel opdracht tijdens de snoep en drink pauze.
Er werd dan ook zeer fanatiek gestreden om zoveel mogelijk punten te behalen. Er kon namelijk een mooie beker verdient worden voor de winnende groep.
Vooral bij het helling basketbal gingen alle remmen los en werd de ene na de andere gave dunk gemaakt.

Huldigingen
Aan het einde van de middag werd jeugdcommissielid Desiree van Trier in het zonnetje gezet. Na 11 jaar jeugdcommissielid te zijn geweest nam zij afscheid van de commissie. Uit handen van district voorzitter John Beer ontving zij de district waarderingsspeld voor haar inzet. Ook namens de jeugdcommissie ontving zij van voorzitter Peter Goossens een speld en bloemen als aandenken. Dank voor alles wat je voor de commissie hebt gedaan Desiree.
Hierna werden de winnende 2 groepen bekend gemaakt. Groep 8 en Groep 20 mochten naar voren komen en kregen uit handen van Deborah Gravenstijn de beker met de 1e prijs uitgereikt.

Aandenken
Hierna was het tijd voor een handtekeningen sessie van Deborah. Iedereen ontving een handtekening. De ene op het judopak, de andere op de band of in het paspoort. Ook werd er gretig gebruikt gemaakt om met deze kampioene op de foto te gaan.
Alle deelnemers ontvingen ter herinnering aan deze dag ook een judopin met het nieuwe logo van de jeugdcommissie. Dit popje werd dit jaar uitgevoerd met een gele band en zal een heus collector item worden. Als je volgend jaar weer deelneemt is het popje in een variant met een oranje band verkrijgbaar. Je kan dus een hele collectie jeugd budodag speldjes gaan sparen door deel te nemen aan deze geweldige dag. We hopen volgend jaar op een nog grotere deelname van de zuid Nederlandse jeugdleden.

Alle medewerkers en ouders die gefungeerd hebben als spelbegeleider bedankt voor jullie hulp.
Nu nagenieten van deze dag en de foto’s die tijdens deze dag gemaakt zijn. De foto’s zijn terug te vinden op de facebookpagina van JBN district Zuid-Nederland.