Districts Kampioenschappen Zuid-Nederland 2014-2015

Foto's Judo Jeugdteams

Klik hier voor de uitslagen over de teams


 

Zondag 7 juni, de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze keer gaat het om deelname aan het Nationaal Kampioenschap voor teams op 27 juni in Nijmegen en alleen de kampioenen mogen daar naar toe.
Judo Geelhoed wordt de grote kampioen met 3 titels, maar Team Coolen heeft 2 teams in de finale staan bij de jongens tot 12 jaar en ook dat is een geweldige prestatie.
In de ochtend zijn de wedstrijden voor teams tot 15 jaar. Er zijn maar 2 teams bij de meisjes en maar 5 teams bij de jongens. Onlangs is er een lichtere klasse aan de onderkant afgehaald en een zwaardere klasse aan de bovenkant toegevoegd en dat zou een oorzaak van het minder aantal deelnemers kunnen zijn.
Bij de meisjes tot 15 jaar hebben Berlicum en Buel een combinatie gemaakt. Dat mag. Twee clubs mogen samen 1 team vormen. Geelhoed heeft een combinatie met Eddie van de Pol, maar ze hebben ook nog toevoeging via overschrijving naar hun club. Dat kan dus ook. Het maak dat Geelhoed een heel sterk team op de mat kan zetten. De overwinning op Berlicum is met 5-0 (50-0) duidelijk en overtuigend. Zou het dit sterke team lukken om ook een medaille op de NK te pakken ?
Bij de jongens tot 15 jaar zijn er 5 teams. Ook daar zijn leuke combinaties gemaakt. Judo Goes en de Boevere, Made en Haragei, Berlicum en Buel, Rosmalen en Makoto Dokokai. Geelhoed heeft deelnemers van Walcheren en Beveland, maar dat is dus allemaal Geelhoed. Zij winnen in een halve competitie van alle andere teams. 5-0 tegen Goes/de Boevere, 3-2 wordt het tegen Buel Berlicum, 4-1 tegen Rosmalen/makoto Dokokai en tot slot wordt Made/Haragei met 4-1 verslagen. Zilver is er voor Judo Goes/de Boevere en het brons gaat naar Rosmalen/Makoto Dokokai
Na de prijsuitreiking en de lunch is het tijd voor de teams tot 12 jaar. Ook daar zijn combinatie gemaakt, maar veel verenigingen zijn ook prima in staat om een eigen sterk team samen te stellen. Team Coolen en Judo Goes hebben ieder 2 teams bij de jongens. In totaal doen er 13 clubs mee. Bij de meisjes zijn er 5 teams.
Het wordt een leuke middag. Heerlijk publiek en geweldige begeleiding. De kinderen hebben extra stress in zon teamwedstrijd, maar dat wordt niet gevoed door de volwassenen, maar begeleid. Een betraand toetje in de laatste seconden van een verliespartij wordt al snel een lachend gezichtje als je door je coach opgevangen wordt met een high five en de woorden: prima je best gedaan. Soms zijn zulke dingen veel belangrijker dan winnen, maar gewonnen wordt er ook. Het ene team Coolen verslaat Made/Haragei (5-0), Geelhoed (3-2) en Buel/Berlicum (3-2) en het andere team Coolen verslaat Brabant Open/de Rooij (3-2), Judo Goes (3-2) en Frans de Boevere (3-2) en dan is er goud voor Coolen A en zilver voor Coolen B. Eindstand 4-1. Derde plaatsen zijn er voor Geelhoed en Rosmalen/Makoto Dokokai.
Bij de meisjes tot 12 jaar vallen alle prachtig ingevlochten lange haren op. Schattige kopjes aan de kant en verbeten kopjes op de mat. Een mooi gezicht is dat. 5 teams dus halve competitie. Geelhoed wint opnieuw. Buel/Berlicum wordt verslagen met 3-1, Made/Haragei met 3-2. Tegen Coolen wordt het ook 3-2 en dat is ook de eindstand tegen Judo Goes. Het zilver is voor Buel/Berlicum, het brons voor team Coolen.

 


Winnaars meisjes -12jr


Jongensteams -15 jaar


Winnende jongensteam -15 jaar


Winnende meisjesteam -15 jaar