Districts Kampioenschappen Zuid-Nederland 2013-2014

Judo Senioren Dames en Heren
 

---- Uitslagen klik hier ----

 

(foto: Helmie Simon-Moonen)

(foto: Helmie Simon-Moonen)

Op zaterdag 21 september in sporthal Achter de Tuintjes te Gilze de eerste wedstrijd van het seizoen: de senioren. Zoals altijd is het aantal deelnemers niet erg groot, maar is het nivo weer erg goed.
Aukje Balmakers wint de klasse tot 52 kilo door eerst Myrthe Peeters te verslaan. Een poging tot armklem mislukt en de overname van Myrthe lukt ook net niet, maar met nog 1 seconde op de klok wint Aukje op wazari door een overname. Ook Lizzy Coenraad verslaat ze, deze keer wel op ippon.
In de klasse tot 57 kilo zijn er maar 2 deelnemers Kim Fransen wint na een prachtige partij op ippon van Lilo Schulz. Marly Nooijen wint ook 2 partijen in de -63. Beiden op ippon. Tegenstanders zijn Tess Cornelius, die op een spetter van een schouderworp loopt en Evi Lakatos.
Bij de meisjes -70 wordt Chantal Walhout kampioen. Zij wint van Marijn Bastiaanse op ippon en op yugo van Cassidy van Boxtel.
Iris Catsburg mag ook naar het NKT. Zij was de enige inschrijving -78 kilo. Hetzelfde geldt voor Anne Muilenberg in de klasse -48.

(foto: Helmie Simon-Moonen)

Bij de jongens tot 60 kilo wordt Jens Kuijpers kampioen. Hij wint 3 partijen op ippon. Tegenstanders zijn Luke Nooijen, Joost van Hoof en Collin van Dijk. Luke Nooijen wordt 2e door winst op Joost van Hoof en Collin van Dijk. De ene wordt met een linkse heupworp en de ander met een linkse schouderworp verslagen.
Stef Oomen wordt kampioen -66 kilo. Hij wint van Brenden Davids (ippon) en Tom Meulensteen (Wa). In de finale tegen Djim Segers valt er vrijwel meteen een wazari door een overname, een houdgreep maakt het af. Djim Segers moet na de verloren finale zijn 2e plaats verdedigen tegen Tom Meulensteen en het lukt hem om die partij te winnen met een yugo voor een linkse o-soto gevolgd door wazari en afgemaakt met een ko-uchi-gari waarvoor ippon.
Joery Beekman wint de -73 kilo overtuigend met 3 ippons. Achtereenvolgens tegen Remco Robinson en Maarten Otten. Bruno Culo verliest in een houdgreep, na wazari voor een heupworp. Bruno hoeft na zijn verloren finale niet meer tegen Niels Haratunian,de winnaar van de verliezersronde, want hij won zijn 1e partij al vanNiels met een linkse lage schouderworp waarvoor wazari en nog een schouderworp waarvoor ippon.
De klasse tot 81 kilo is voor Thomas Snijders. Hij wint van Abba Coly op ippon en verslaat vervolgens Dennis Welten met een spetter van een uchi-mata. Ook Bobby Goedhart wordt verslagen. In de finale komt Mauk Moerman met een yugo op voorsprong, maar opnieuw maakt Thomas Snijders een pracht van een uchi mata en wordt daarmee kampioen. Ook Mauk Moerman mag na de verloren finale nog een keer de mat op. Hij verliest al snel van Dennis Vonk (o soto otoshi) en wordt dus derde. Dennis wint daardoor uiteindelijk nog zilver en dat is bijzonder, want Dennis verliest eerste partij van Danny Rutters. Die stuurt een aanval van Dennis door en krijgt daarvoor wazari.
Thomas van Gestel wint ook twee partijen op ippon bij de mannen -100 kilo. Tegenstanders zijn Kevin Nzoko Moleka en Lucas Janssen. Kevin wint met een houdgreep van Lucas en wordt tweede
In de -90 is Michel Verhagen de enige inschrijving. Ook hij neemt dus deel aan het NKT, Net als Jur Spijkers in de klasse boven 100 kilo
 

(foto: Helmie Simon-Moonen)


(foto: Helmie Simon-Moonen)