Judo nieuws - Sinterklaastoernooi 2014

MEDAILLES EN PIETENDIPLOMA’S OP HET JBN-ZN SINTERKLAASTOERNOOI

Gilze, 30 november 2014:Zie de zon schijn in de sporthal, de judoka’s staan weer in pak gereed. Om hun strijd met de ander weer te vieren, ook de scheids was in pak gekleed.
Felle wedstrijden hier op de mat, en een pepernoot heb ik gehad. Mooie medailles voor iedereen, sint en piet gingen daarna weer heen.

Op zondag 30 November werd in Gilze het jaarlijkse sinterklaastoernooi van ons district georganiseerd. Meer dan 130 jeugd judoka’s waren ingedeeld in poules variërend tussen de 3 en de 5 deelnemers en konden zo samen strijden om de ereprijzen. Voor alle judoka’s was er dan ook een prijs deze dag.
De jeugdcommissie had dit jaar, met een nieuwe voorzitter aan het roer, voor een nieuwe opzet gekozen. Naast de wedstrijden konden de judoka’s, maar ook broertjes en zusjes, zich prima bezighouden in de jeugdhoek. Naast de bekende kleurwedstrijden, waar ook 6 bekers te verdienen waren, konden alle judoka’s ook een heus pietendiploma behalen. Door middel van een spellenparcours te volgen werden de diverse onderdelen op het diploma door de pieten afgetekend. Velen van hen wisten dan ook hun volledige dipoma te behalen. Enkele onderdelen waren pakjes stapelen, pakjes gooien, fiets als piet, een klimparcours en ga zo maar door. Een invulling die zeker volgend jaar een vervolg gaat krijgen.

De judoka’s werden om 9.50 uur lekker opgewarmd dmv het supersnelpietenspel. Hierna werden de judoka’s ingedeeld en gingen de wedstrijden van start. Mooi om te zien dat er weer fanatiek gestreden werd om de ereprijzen. Ook de pieten hielden hierbij een oogje in het zeil. Rond 11.45 uur waren alle wedstrijden gedaan en kon men overgaan op de gezamenlijke prijsuitreiking. Gelukkig zongen de kinderen hard genoeg zodat ook sinterklaas de weg naar onze sporthal heeft kunnen vinden. De goedheiligman hing bij iedereen de felbegeerde medaille om en ook ontvingen alle kids nog enkele taai taai popjes.
Het was weer een leuke sinterklaas happening die mede door alle vrijwilligers van ons district een succes is geworden.