Verslag Districts Kampioenschappen Zuid-Nederland 2013-2014

Judo Dames en Heren tot 18 jaar


Gilze, 15 maart 2014:Het Zuid-Nederlands kampioenschap is zoals gebruikelijk het laatste DK individueel.
De inzet is kwalificatie voor deelname aan het Nederlands kampioenschap -18 dat op 5 april wordt gejudood in Emmen.

Twee mannen, die in de schaduw veel werk verzetten voor het district, worden vandaag in het zonnetje gezet. Zij ontvangen de districts waarderingsspeld.


Wil Seters ontvangt uit handen van voorzitter John beer de waarderingsspeld

Wil Seters is een kleine 25 jaar scheidsrechter, maar is daarnaast al ongeveer 27 jaar altijd in de weer voor de judokaís in allerlei functies en op allerlei manieren.
De andere stille werker is onze webmaster Ronald Kalkhoven. Hij vult al 10 jaar onze site en dit is het eerste berichtje, dat over hem gaat. Hij mag er deze keer ook een foto van zichzelf bij zetten.


vlnr. John Beer (voorzitter), Ronald (webmaster) en Irma Kalkhoven

Ook dit kampioenschap verloopt in een geweldige sfeer en op routine. Dat laatste klinkt vanzelfsprekend op het eind van een wedstrijdseizoen, maar met een bijna compleet nieuw team is het dat niet. Afgelopen seizoen hebben we nogal wat nieuwe mensen mogen inwerken en vaak op erg belangrijke plaatsen. Daar is in de praktijk weinig van te merken geweest, wat bewonderenswaardig is. De werkverdeling verloopt inmiddels ook steeds beter en al die verse medewerkers zitten bovendien vol goede ideeŽn.
We draaien dit kampioenschap al jaren op 3 matten. Vanavond liggen er 4 en het wordt desondanks een redelijk lange avond met 42 meisjes en 77 jongens. Dat is iets, waar we met ons allen erg blij om mogen zijn. Deze leeftijdsgroep is onze toekomst. Niet alleen toekomst in kampioenen. Ook voor leraren en scheidsrechters is deze wedstrijdervaring een grote pre in de toekomst.
De strijd om de titels is hard. Ergens op de grens tussen de -15 en de -18 ontstaat het vermogen om de aanvallen van een tegenstander te blokkeren en om zo iets complex als tai-sebaki te kunnen maken. Doordat de verdediging zoveel efficiŽnter is geworden, maar tegelijk de wil om te winnen zo groot is zijn er nogal wat te hevige botsingen. De EHBO heeft het druk met pleisters en koelen, want het gaat er letterlijk soms erg hard aan toe. Er moet zelfs wat bloed van de mat gehaald worden. Er vallen gelukkig nog steeds veel spectaculaire ippons, maar soms aan de kant waar je dat niet meer verwacht. De verdediging speelt in deze leeftijd duidelijk een hele grote rol, maar de fijne kneepjes zijn er soms nog net niet.
De kampioen en de nummer 2 van iedere poule hebben zich met deze prestatie geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap dat op zaterdag 5 april in Emmen gehouden zal worden. Hopelijk vergeet niemand zijn/haar paspoort of ID. Je moet echt bewijzen dat je Nederlander bent om mee te mogen doen aan een NK.
Luka van de Beele van Team Coolen uit Oisterwijk is de enige inschrijving bij de meisjes in de plus 70 klasse. Zij heeft zich dus automatisch geplaatst.
Dispensatie voor deelname is er voor: Chantal Walhout van Judo Goes, bij de meisjes -70 kilo en voor Jurgen Spijkers van Jan de Rooij in Goirle in de plus 90 klasse. Zij waren beide finalist op het vorige NK en hoeven zich niet nogmaals in het district te bewijzen.
 

Met dank,
voor de foto's op de mat: Rťmonda Waterman
podium foto's: Anja Korff

OP DE MAT
PODIUM