Uitslagen Districts Kampioenschappen Zuid-Nederland 2013-2014

Judo Dames en Heren tot 21 jaar

 


 

Judo nieuws - ZNK -21


Gilze, zaterdag 25 januari 2014: Helaas liep het toernooi uit. Dit kwam doordat, zonder medeweten van de Wedstrijd Organisatie Commissie, besloten was om de dames wedstrijden geen 4 maar 5 minuten te laten draaien. De volgende keer, dus ook op het NK, zullen voor de dames de wedstrijden weer gewoon 4 minuten duren.

Verder was het weer puik. Weinig spectaculaire ippons, maar wel veel erg gelijk opgaande partijen en dus spannend. Het aantal deelnemers is altijd klein, maar dat is logisch, want met een keer per week recreatief trainen heb je hier niets te zoeken en kun je het nivo van een NK ook niet aan.

Dispensatie voor deelname is er voor Jordy Bakkes (-66, van de Pol) en Jur Spijkers (+ 100, Jan de Rooij), omdat ze vorig jaar finalist op het NK waren, in diezelfde klassen.
Daphne van Osch (-78, Schijndel) en Martin Kip (-100, Topsport Zuid) hoeven ook alleen te bewijzen dat ze Nederlander zijn en lid van de JBN om naar het NK te mogen. Zij zijn de enige inschrijvingen in hun gewicht.

Vrouwen:
-44 kg wint Amber Gersjes (Ooms) binnen 1 minuut met een mooie overname van Tyana Hendriksma (Made) en daarmee beïnvloedt ze ook hun loting op het NK.

-48 kg Bobbie Baans (Ooms) wint van Ilona Giesbers (Essink) op straffen in een aardig gelijkopgaande partij, nadat er een schouderworp van Bobbie jammer genoeg net niet lukt in het begin van de wedstrijd. Anna Muilenberg (Geelhoed) is derde en reserve.

-52 kg heeft 9 deelnemers. Genevieve Bogers (Topsport Zuid) wint van Myrthe Peeters (van de Pol) met een houdgreep, na een poging tot armklem. Vervolgens verslaat ze Sarita Schneider (Made) op ippon. De finale tegen Brianne Juliana (Ooms) wordt beslist met wazari. Lilo Schultz (Topsport Zuid) en Sarita Schneider delen de 3e plaats, waarbij Lilo de reserve is.

-57 kg Lisette Zegers (Topsport Zuid) wint met een linkse schouderworp gevolgd door een houdgreep van Lisa Rotte (Geelhoed).

-63 kg heeft 6 deelnemers. Lizzy Gevers (Topsport Zuid) wint van Tess van Dooren (de Rooij). Na wazari en yugo maakt ze de wedstrijd af met een verwurging. De finale tegen Denise de Korte (Goes) eindigt in winst op shido. Darian van Wijk (de Rooij) en Tess van Dooren delen de 3e plaats. Darian is de reserve.

-70 kg heeft 5 deelnemers en draait daarom halve competitie. Sanne van Dijke (Topsport Zuid) wint door de andere 4 meiden allemaal met ippon te verslaan. Met oa een linkse ko-soto-gake, een schouderworp na een uittil beenveeg waarvoor ze yugo krijgt en een ko-uchi gevolgd door houdgreep laat ze zien hoe veelzijdig ze is. Cassidy van Boxtel (de Rooij) wordt tweede. Dewi Vorstenbosch (Berlicum) en Jamie Roosenbrand (Essink) zijn derde, waarbij Dewi 1e reserve voor de NK wordt door die partij te beslissen met een yugo in het begin van de partij.Mannen:
-55 kg heeft 4 deelnemers en dus een halve competitie. Tibo Volleman (Topsport Zuid) wint zijn 3 partijen op ippon. Danny Mutsers (van de Pol) wordt tweede. Sander van Es (Topsport Zuid) en Martijn d’Hooge (Terneuzen) delen de 3e plaats, waarbij Sander de reserve is voor de NK

-60 kg heeft 7 deelnemers. Luke Nooijen (van de Pol) wordt kampioen. Ook hij wint 3 partijen op ippon. Thomas Sluijs, na wazari en yugo, Aisam Jelti op hansoku na straffen en in de finale Jens Kuijpers (Ooms) ook na yugo en wazari, Joost van Hoof (Berlicum) en Wouter Simon (van de Pol) delen de 3e plaats. Joost is de reserve.

-66 kg is de grootste poule met 10 deelnemers. Juri van Vorstenbosch (Topsport Zuid) wint snel van Larbi van Houtem: direkt een wazari gevolgd door houdgreep en Larbi tikt af. Djim Segers verliest op straffen en de finale tegen clubgenoot Tom Meulensteen (ook Topsport Zuid) eindigt ook op ippon via wazari voor een heupworp links. Wessel Hermens (van de Pol) en Djim Segers (Ooms) worden derde. Wessel is de reserve.

-73 kg heeft 7 deelnemers. Menno Vink de kleinzoon van Eddie van de Pol wordt eenvoudig kampioen. Maarten Otten (Made) mag ook naar het NK. Maarten verliest zijn 1e partij van Menno in ongeveer 15 seconden, maar knokt zich via de herkansing tegen Charles Gelijn (Ooms), die de finale verliest met wazari en houdgreep, terug. Eli Rongen (Berlicum) pakt de andere 3e plaats. Je moet de poule maar eens bekijken om te zien hoe dit precies zit, maar het systeem probeert een zuivere 2e plaats op de NK te krijgen.

81 kg heeft ook 7 deelnemers. Bobby Goedhart (Berlicum) verslaat Thomas Snijders na een prachtige partij. In de klok valt een houdgreep, die definitief beslist, want er staat op dat moment alleen een strafje op het bord. Ook de wedstrijd daarna tegen Dominique Hopman is het ippon en de finale tegen Robin van Dinther (Topsport Zuid) loopt een beetje als de 1e partij na 4 shido’s, waarvan 3 voor Robin en een yugo volgt een houdgreep voor ippon. Noud de Heijde (Made) en Dennis Welten (Berlicum) delen hier de 3e plaatsen. Noud is de reserve.


Medaille winnaars

 
Dames

-44

-48

-52

-57

-63

-70

 

Heren

-55

-60

-66

-73

-81
Foto's