Judo nieuws - Twinkel G-Judo toernooi 2015: grootste deelname ooit

 


Gilze, 31 januari 2015: Liefst 200 inschrijvingen waren er voor de 16e versie van het Twinkel judo toernooi op zaterdag 31 januari. En ook dit toernooi kende weer enkele verassingen. Zo was er een (indrukwekkend grote) deelnemer uit Wales. Voor de eerste keer in zijn leven was hij helemaal alleen naar een judo toernooi in het buitenland gekomen. Dankzij wat hulp van Nederlanders kon hij ergens overnachten en op tijd bij het Twinkel toernooi zijn. Ondanks wat scores tegen won hij toch alle partijen, en stond hij na afloop trots, met de vlag van Wales om zijn schouder, de gouden beker in ontvangst te nemen. Door ziekte bleek de organisatie iemand opeens te missen achter een van de scoreborden. Een van de deelnemers vertelde ons dat hij die knopjes zelf ook wel kon bedienen. En dat ging inderdaad meestal goed.

Al die aandacht, de sfeer, het onderlinge respect en het plezier met elkaar zijn altijd het aller belangrijkste bij een dagje judo. Dit toernooi gaat daar over. Boosheid en frustratie komen natuurlijk soms voor bij judoka’s die deelnemen in het hoogste niveau ‘1’. De meeste judoka’s zijn echter ingedeeld in de niveaus 2, 3, en 4. En daar wordt vaak, zowel tijdens als na afloop, door beide deelnemers gelachen.

Met name door het splitsen van het toernooi in 2 delen was er veel meer rust dan anders. Na afloop kreeg de wedstrijd organisatie van veel begeleiders te horen dat deze aflevering van het Twinkel toernooi tot de beste G-Judo toernooien behoren die de afgelopen 12 maanden hebben plaats gevonden. Een groot compliment. En de foto’s? Kijk maar eens op onze facebook pagina