jbn-zuidnederland.nl » AI crypto: de nieuwe hype in 2023?

AI crypto: de nieuwe hype in 2023?

Onderstaand artikel is een inzending en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financiële adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn uitsluitend voor educatieve doeleinden.

Kunstmatige intelligentie (AI) is de laatste maanden steeds populairder geworden. Zo zijn er massaal afbeeldingen gemaakt met behulp van AI-tools als Midjourney en Dall-E, en is ChatGPT zo populair geworden dat zelfs studenten er nu hun huiswerk mee maken. Daardoor lijkt AI stap voor stap de wereld over te nemen. Maar wat heeft dit allemaal met crypto te maken?

De toepassingen van AI binnen crypto

Het idee achter crypto is in theorie heel mooi: een gedecentraliseerde wereld waar de macht niet in handen is van een kleine groep mensen. In de praktijk blijkt dat dit niet altijd werkt zoals bedoeld. Denk maar aan de val van FTX, een van de grootste cryptoplatforms ter wereld, waarvan de oprichter een oplichter bleek te zijn. Read also : Hoe u meer winst kunt maken door te investeren in Bitcoin. AI-algoritmen kunnen worden gebruikt om crypto te helpen. Een paar voorbeelden:

Het opsporen van fraude

De afgelopen jaren is er veel fraude gepleegd, zowel binnen de cryptowereld als daarbuiten. We hebben ook steeds meer last van crypto-zwendel, waarbij oplichters via e-mail, YouTube en andere vormen van sociale media geld afpersen van mensen die net de wondere wereld van crypto zijn gaan ontdekken. Om fraude en oplichting tegen te gaan, kunnen AI-algoritmen worden ontwikkeld die dit soort praktijken kunnen voorkomen.

Decentralized autonomous agents

Als je bekend bent met crypto, dan heb je misschien wel eens gehoord van DAO, wat staat voor ‘gedecentraliseerde autonome organisatie’. Maar zo’n decentrale organisatie mist vaak veel automatisering. Dat is iets waar zogenaamde “gedecentraliseerde autonome agenten” bij kunnen helpen. This may interest you : Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken. Dit zijn AI-algoritmen die een DAO in goede banen kunnen leiden en de besluitvorming binnen de organisatie vereenvoudigen.

Prijsvoorspellingen voor crypto

Hoe gemakkelijk zou het zijn om niet meer naar grafieken te kijken en gewoon de aanbevelingen van een AI-bot te volgen? Kunstmatige intelligentie kan worden gebruikt om cryptosentiment te analyseren op basis van zaken als Twitter-berichten, nieuwsartikelen en prijsbewegingen. To see also : Apecoin kan de komende weken dus flink omhoog!. U kunt ook betere handelsalgoritmen ontwikkelen met AI, zodat u uw cryptodaghandel, swinghandel en langetermijninvesteringen meer kunt automatiseren.

To see also :
Na een ruw 2022 voor de cryptowereld, lijkt de bearmarkt eindelijk af…

De grootste AI-cryptoprojecten

Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van de AI-cryptoprojecten de afgelopen periode sterk gestegen. Meerdere crypto’s stegen in korte tijd met tientallen procenten. Hieronder vindt u enkele cryptoprojecten die interessant kunnen zijn om verder te analyseren:

– Fetch.ai (FET): volgens volledig verwaterde marktkapitalisatie is dit momenteel de grootste AI-crypto. Dit bedrijf bestaat al jaren en deed zelfs een interview met Crypto Insiders in 2018. Fetch.ai helpt blockchain-applicaties te automatiseren met behulp van AI.

– Ocean Protocol (OCEAN): dit is een van de AI-crypto’s die je veel ziet. Dit project richt zich op het faciliteren van de uitwisseling van grote datasets tussen dataproviders en AI-modelontwikkelaars.

– Numerologie (NMR): Dit is een interessante combinatie van prijsvoorspellingen door mensen zoals jij en ik, en prijsvoorspellingen met behulp van AI. Houders van NMR-tokens kunnen wekelijks prijsvoorspellingen doen, die vervolgens worden geïnterpreteerd door een AI-algoritme. Als de voorspellingen uitkomen, worden de tokenhouders ervoor beloond.

– Cortex (CTXC): Een van de grootste toepassingen van blockchain zijn slimme contracten. Maar veel van deze slimme contracten zijn eigenlijk niet zo slim. Cortex biedt een platform waar ontwikkelaars AI-modellen kunnen maken (en verkopen) om de functionaliteit van slimme contracten uit te breiden.

On the same subject :
Thuis > Nieuws > Bitcoin-nieuws > Crypto Rewind week 4: Bitvavo deelt…

AI-cryptoprojecten analyseren

In totaal zijn er meer dan 100 van dergelijke AI-cryptoprojecten. Natuurlijk is het moeilijk om ze zonder kennis te analyseren, maar hier zijn enkele snelle tips:

Daarnaast zijn er nog tal van andere praktische factoren waar je naar kunt kijken. Om je hierbij te helpen hebben we hier de beste cryptocursussen van 2023 voor je op een rijtje gezet, zodat je gestructureerd in crypto kunt investeren en de juiste beslissingen kunt nemen.

Onthoud tot slot dat het niet verstandig is om al je geld op crypto in te zetten en zorg dat je blijft diversifiëren. U kunt op veel andere manieren geld verdienen dan door te investeren in crypto, aandelen en NFT’s. Denk maar aan het maken van online trainingen, vastgoed en YouTube. Op deze pagina vind je een overzicht van 10 manieren om meer geld te verdienen in 2023.

Bovenstaand artikel is een inzending en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Dit is geen financieel advies en onze analisten zijn geen financiële adviseurs. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het nemen van financiële beslissingen. De informatie en adviezen op deze website zijn uitsluitend voor educatieve doeleinden.

On the same subject :
Een slechtere tijd om een ​​handelsplatform voor crypto-investeerders te starten lijkt niet…

Koen K.
Scroll to Top