jbn-zuidnederland.nl » Als cryptobroker wil Finst de strategie van DeGiro repliceren

Als cryptobroker wil Finst de strategie van DeGiro repliceren

Een slechtere tijd om een ​​handelsplatform voor crypto-investeerders te starten lijkt niet denkbaar. De prijs van bitcoin, ethereum en andere cryptocurrencies stortte vorig jaar in. Een aantal handelsplatformen is al ingestort. FTX is het meest spectaculaire voorbeeld en misschien wel het meest malafide.

Welke gemiddelde belegger durft zich in crypto te wagen?

Finst live met cryptoplatform

En toch ging Julien Vallet (linksboven) op 9 januari live met Finst, een online cryptocurrency exchange. “We hebben hier een jaar hard aan gewerkt, we waren van plan om live te gaan zodra we de registratie bij De Nederlandsche Bank hadden afgerond. To see also : AI crypto: de nieuwe hype in 2023?. Die kwam half december, dus we zijn begonnen.”

Sterker nog, de timing was bijna perfect. De prijs van bitcoin kwam na de jaarwisseling eindelijk in beweging, en steeg zelfs met meer dan 20 procent. “Ha ha, natuurlijk had onze lancering er niets mee te maken. Maar we waren natuurlijk niet meteen blij met zo’n affaire als met FTX. Het bevestigde dat we met iets bezig zijn goed – crypto-investering is klaar voor een makelaar die opereert veilig en transparant.”

See the article :
Het onderstaande artikel is een inzending die buiten de verantwoordelijkheid van Crypto…

Uitdager van Bitvavo en de rest

Finst wil als uitdager van de gevestigde orde de markt voor crypto-investeerders veroveren. See the article : Waag een kans, win een prijs: mensen zijn vooral geïnteresseerd in…. Dit is Bitvavo met zijn miljoenen klanten, Coinbase en andere marktplaatsen.

We zijn transparant: we verspreiden niet

Het belangrijkste wapen dat de startup van Vallet hiervoor inzet: kosten voor gebruikers. Het belooft vergoedingen tot 82 procent lager dan andere handelsplatforms. “Je kunt ze op onze site vergelijken met onze acht naaste concurrenten, waaronder Bitvavo.”

“Dit is de eerste stap. Maar vergeet niet dat veel platformen leven op de zogenaamde spread: je krijgt nooit de beste prijs op dit moment, maar ze verdienen nog steeds aan het wisselkoersverschil. Het is moeilijk in te schatten hoeveel het zal geven. Het kan oplopen tot 1 procent per transactie, zelfs als ze beweren zonder commissie te werken. Maar we zijn transparant – we verspreiden niet.”

Read also :
December was opnieuw een moeilijke maand voor zowel groeiaandelen als digitale activa,…

Van DeGiro naar Finst

Deze aanpak – tegen zeer lage kosten de beleggingsmarkt verstoren – lijkt sterk op die van DeGiro. En dit is geen toeval. This may interest you : Investeren in cryptocurrencies wordt steeds meer een gok. Tot voor kort werkten Vallet en zijn mede-oprichters Marcel Putina en Maria Gallo aan deze challenger. Als hoofd product, hoofd compliance en Vallet zelf leidde hij een tijdje de Franse operaties.

Lees ook: Waarom DeGiro voor 250 miljoen in Duitse handen is

DeGiro is in 2019 verkocht aan de Duitse makelaar Flatex. Op een gegeven moment veegde hij de bezem achter de bezem, maar dat was voor Vallet niet de reden om te vertrekken en iets nieuws te beginnen.

“Het was een puur persoonlijke beslissing. Ik heb zeven jaar deel uitgemaakt van het centrale team. We waren de nummer 1 van Nederland geworden. Toen we ook de nummer 1 van Frankrijk werden, was het voor mij een goed moment om iets anders te gaan doen.” .

DeGiro-oprichter Gijs Nagel investeert

Samen met zijn collega en vriend Putina zag Vallet al lang dat de crypto-investeringsmarkt klaar was voor een nieuwe uitdager. “We waren natuurlijk al een tijdje aan het kijken naar crypto en de bestaande manieren waarop je in crypto kon beleggen. We besloten: dit moet veel beter. We zagen vergelijkbare dingen als toen DeGiro begon: particulieren betalen bijvoorbeeld veel hogere kosten.” dan professionele beleggers.”

De oprichters legden hun Finst-idee voor aan Gijs Nagel, mede-oprichter en jarenlang het gezicht van het succesverhaal van DeGiro. hij zag het Hij kwam tussen als aandeelhouder, samen met Finch Capital.

‘Gijs treedt ook op als aandeelhouder, maar we hebben natuurlijk regelmatig contact. Na al die tijd bij DeGiro is het duidelijk dat we goede kennissen zijn geworden en dat hij veel te leren heeft. Maar het is niet zo dat ik elke week aan de telefoon zit.”

Gebrek aan veiligheid en vertrouwen

“Afgezien van deze vergoedingen is er nog een groot gebrek aan structuur en zekerheid, zoals in de traditionele financiële wereld. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat het als handelsplatform de activa onderhoudt waarin het belegt, in dit geval cryptocurrencies.” , gescheiden van hun eigen balans.”

“Bovendien ontbreekt het bij gevestigde aanbieders vaak aan goed risicomanagement. Je hebt daar de laatste tijd veel voorbeelden van gezien: wie garandeert investeerders dat hun valuta niet aan derden wordt uitgeleend? In ons geval gaat dat allemaal via een derdenrekening met een bank: Bunq. We hebben een robuuste structuur gecreëerd.”

We zullen geen studenten aantrekken die heel actief willen daghandelen en de markt willen omzeilen

Ten slotte heeft Finst een platform gecreëerd voor pc, iPhone, iPad en Android waarin klanten veel analyse en aanvullende informatie krijgen over de handel in cryptocurrency. Ook op dit gebied laten de huidige providers het afweten, stelt Vallet. “We bieden veel meer informatie. Om met iets heel basaals te beginnen: hoe doet mijn portefeuille het ten opzichte van de markt?

Al deze panden moeten zorgen voor meer vertrouwen bij beleggers. Dat, plus die roofprijzen, zou ervoor moeten zorgen dat ze overstappen naar Finst. “Beleggers zien echt het verschil tussen een partij die gevestigd is in een exotisch land en activa uitleent en wij, een platform dat is geïntegreerd in de Nederlandse bankenwereld.”

Finst als nieuwkomer

Zoals Finst nu is opgezet, is het vrij simpel: je kunt met je euro’s in 28 valuta’s handelen. Ze gaan in een portemonnee en dat is alles. Meer functies zijn in de maak, beloven de oprichters. Maar is er nog plek voor een nieuwkomer als Finst? Nederland heeft volgens recent onderzoek van Multiscope 1,8 miljoen crypto-investeerders. Maar als je marktleider Bitvavo mag geloven, handelt bijna iedereen via dit platform.

“Maar zo was de markt toen DeGiro begon: BinckBank was de absolute nummer één. Niemand dacht dat er nog ruimte zou zijn voor een nieuwe concurrent, maar dat bleek duidelijk zo. We hebben het een keer gedaan en nu hebben we er alle vertrouwen in dat we kunnen het weer.”

Al in de eerste week van zijn bestaan ​​komen er investeerders bij, zegt Vallet. Niks geen marketing. Hij weigerde nummers te noemen. Ze hebben echter samen honderdduizenden euro’s geïnvesteerd en hun gemiddelde leeftijd is 43 jaar. Het zijn dus nog niet de kinderen die in het cryptocasino investeren, maar de enigszins ervaren investeerders. Misschien zelfs een beetje risicomijdend, als je het over bitcoin en andere crypto’s kunt hebben.

“Klopt, we gaan geen studenten aantrekken die heel actief willen handelen en op de markt willen rijden. De iets meer volwassen belegger is ook op zoek naar diversificatie en denkt dat cryptocurrencies een goede manier zijn om dat te doen.”

Grootste cryptoplatform van Europa

Misschien gezien de hectische groei van DeGiro, is Finst niet bepaald bescheiden in zijn doelen. Over vijf jaar wil het het grootste cryptoplatform van Europa worden.

“Europa heeft 38 miljoen investeerders die ook in Frankrijk, Duitsland en andere landen met dezelfde problemen worden geconfronteerd als de Nederlanders: hoge vergoedingen en gebrek aan transparantie”, aldus Vallet. “Dus we gaan daar hetzelfde verschil maken als in Nederland.”

Koen K.
Scroll to Top