Ethereum blijft stijgen

December was opnieuw een moeilijke maand voor zowel groeiaandelen als digitale activa, met Bitcoin 3% lager, Ethereum 7% lager, Nasdaq Composite 9% lager en de MVIS Smart Contract Leaders Index 17%.

Met name de 30-daagse volatiliteit van Bitcoin is nu lager dan de volatiliteit van de S&P 500, die over het algemeen als onhoudbaar wordt beschouwd. Wij zijn van mening dat dit niet duurzaam is. Mogelijke opwaartse katalysatoren zijn onder meer een faillissement of herstructurering van DCG/Genesis met een nieuwe aandelenaanbieding, een aankondiging door Saoedi-Arabië om Bitcoin-mining, -regulering en -licenties te formaliseren, of een positieve beslissing of overeenkomst voor Ripple. Mogelijke neerwaartse katalysatoren zijn onder meer een rommelig DCG-faillissement, een CFIUS-blokkade op de verwerving van Voyager crypto-activa van BinanceUS ter waarde van $ 1 miljard, hoge inflatiedruk of een ongunstige beslissing voor Ripple.

Ook positief is de recente kracht van de Chinese RMB te midden van een ingrijpende verandering in het beleid van de CCP inzake COVID-19 en ander herverdelend beleid. In het verleden vielen betere relatieve economische prestaties in China samen met een sterke RMB, versoepelde kapitaalcontroles en een veerkrachtige BTC. We denken dat deze correlatie dit jaar iets is om naar te kijken.

Smart Contract Platforms:

De meeste Layer 1 smart contract-platforms presteerden in december slechter dan bitcoin en ethereum, toen investeerders verkochten wat ze konden om reddingsoperaties te financieren te midden van algemene schuldafbouw in de industrie. Met name de gevolgen van de FTX-fraude, de meerdere faillissementen van Bitcoin-mijnbouwbedrijven en de solvabiliteitsproblemen van DCG’s kredietentiteit, Genesis, zorgden voor zowel fundamentele als liquiditeitsgerelateerde tegenwind. Read also : Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken. Ondanks negatief nieuws over zowel de macro-economie als de digitale activa, bleven enkele van de belangrijkste niveaus opmerkelijk veerkrachtig. De beste presteerders van de maand onder de grote slimme contractplatforms waren Internet Computer (ICP) met +5,3% en Ethereum (ETH) met -7,5%.

De ICP heeft positieve prijsbewegingen gezien toen het implementatiepercentage van slimme contracten, ook wel potten genoemd, versnelde tot 16,6% maand-op-maand in december. Een andere positieve katalysator is de verwachte lancering van een activabrug die het Ethereum-netwerk verbindt met het internetcomputernetwerk. De positieve evolutie van de prijzen ging echter niet gepaard met een stijging van de volumes. Daarom werd ICP verwijderd uit de MVIS Smart Contract Leaders Index omdat het onder de dagelijkse vereiste van $ 25 miljoen voor opname viel.

Ethereum blijft de dominante laag 1, aangezien het netwerkgebruik robuust is gebleven en zelfs is toegenomen in december. Bijvoorbeeld, dagelijkse unieke Ethereum ERC-20-gebruikers of portemonnees die een ERC-20-token stuurden, stegen met 4,5% in vergelijking met november op basis van een 30-daags voortschrijdend gemiddelde. Evenzo steeg de Layer 2-afwikkelingsactiviteit op Ethereum met 13,7% tussen oktober en november en nog eens 7,7% tussen november en december.

Aantal unieke dagelijkse Ethereum ERC-20-gebruikers

Bron: Ether Scan per 31 december 2022. See the article : Crypto, goud, aandelen: wat heb je dit jaar geïnvesteerd?.

Tot de slechtst presterende Layer 1-protocollen behoorden Algorand (ALGO) met -31% en Solana (SOL) met -29,9%. Ondanks de opwinding rond de jaarlijkse conferentie van Algorand eind november, Decipher, daalden de gemiddelde dagelijkse transacties van Algorand in december met 25% ten opzichte van november, terwijl het gemiddelde van TVL met 29% daalde Ondanks de positie van de keten als een “officiële blockchain-partner” van de FIFA, zagen Algo’s krantenkoppen het WK als een “nieuwsverspreidingsevenement”.

Algorand 30 dagen bewegend gemiddelde TVL

Bron: DeFillama, per 31 december 2022. See the article : AI crypto: de nieuwe hype in 2023?.

Solana bleef dramatisch slechter presteren dan concurrenten, grotendeels als gevolg van dalende gebruikersaantallen, netwerkactiviteit, TVL en verkoopdruk in verband met het faillissement van FTX. In vergelijking met november daalde het totale aantal dagelijkse actieve gebruikers van Solana met 14,3%, terwijl het aantal dagelijkse actieve gebruikers van Solana DeFI met 27% afnam, waardoor TVL met 53% afnam. De ooit populaire NFT-app StepN heeft zijn SOL-ingang zien veranderen in een uitgang. Bovendien hebben grote Solana NFT-projecten zoals DeGods en y00ts de Solana-blockchain verlaten voor Ethereum en Polygon. Zelfs met de afname van het aantal ontwikkelaars en ontwikkelaarsactiviteit, heeft Solana nog steeds meer ontwikkelaarsactiviteit dan Polygon, maar met een marktkapitalisatie die 30% kleiner is. We verwachten dat het fundamentele momentum in 2023 zal verbeteren dankzij de nog steeds veerkrachtige NFT-activiteit, de heropleving van enkele projectgestuurde DeFi-bedrijven zoals Hero en Friktion, en veelbelovende nieuwe apps zoals Hivemapper, een Google Maps-concurrent in gemeenschapsbezit, die het netwerk start op de Solana Layer 1-keten en maakt gebruik van Helium (een andere op Solana gebaseerde aanbieder van gedecentraliseerde infrastructuur) om GPS-back-uplocaties te bieden.

Netto SOL-instroom in StepN-toepassing

Bron: Duin per 31 december 2022.

Dagelijks aantal actieve gebruikers Solana

Bron: Duin per 31 december 2022.

Ondertussen blijven de Layer 2-schaaloplossingen van Ethereum een ​​klasse apart in termen van gebruiksmomentum: Optimism (OP) verhoogde de dagelijkse actieve gebruikers meer dan 20x sinds het begin van het jaar, met 590.000 actieve gebruikers in december. De groei van Arbitrum bereikte in november een hoogtepunt met ongeveer 660.000 actieve gebruikers (bijna 10 keer het aantal gebruikers in januari). Optimisme leidde ook de groei van TVL, met een verdubbeling van TVL sinds januari. Optimism heeft nu $ 615 miljoen veiliggesteld in het DeFi-ecosysteem. Arbitrum en Polygon zijn gewaardeerd op respectievelijk $ 1,11 miljard en $ 1,16 miljard.

Groei van aantal maandelijks actieve gebruikers (100 = 1/1/22)

Bron: TokenTerminal, per 31 december 2022.

Onlangs werd Polygon gekozen als Layer 2 door een indrukwekkend aantal wereldwijd erkende traditionele merken en platforms, die willen uitbreiden naar web3 en NFT (waaronder bedrijven als Starbucks, Meta en Reddit). In december braken de NFT’s van Donald Trump op Polygon dagelijkse volumerecords voor de keten.

De belangrijkste attractie van laag 2-oplossingen zijn lage transactiekosten. In die zin hebben Arbitrum en Optimisme het redelijk goed gedaan. Uit gegevens van Dune Analytics blijkt dat de tarieven voor beide Layer 2-oplossingen aanzienlijk zijn gedaald. Ze zullen profiteren van nog lagere vergoedingen na de implementatie van EIP-4844 of “Proto-Danksharding” op Ethereum. De update zou de beschikbaarheid van gegevens voor rollups moeten introduceren, wat zal leiden tot lagere kosten en een hogere transactiedoorvoer, waardoor de deuren worden geopend voor nieuwe use-cases, zoals eerder vermeld door Vitalik.

Transactievergoedingen

Bron: Dune Analytics, VanEck Research per 31-12-2022.

Bronnen: Bloomberg, Messari, CryptoCompare, MVIS, VanEck-onderzoek per 31-12-2022.

This may interest you :
Wat als je crypto niet opgeeft? Hoeveel cryptobelasting 2022? U betaalt dus…

DeFi.

De MVIS DeFi Leaders Index (MVDEFI) daalde in december met 14,52% en deed het beter dan andere categorieën die we volgen. RUNE van THORChain presteerde beter dan verwacht en daalde slechts 4%.

THORChain is een Layer 1 cross-chain gedecentraliseerde exchange (DEX) gebouwd op de Cosmos SDK. Het protocol fungeert als een tussenlaag waarmee gebruikers native activa over verschillende blockchains kunnen uitwisselen. Met THORChain kunnen Ethereum-houders bijvoorbeeld ETH in hun Ethereum-portemonnee ruilen en AVAX in hun Avalanche-portemonnee ontvangen. Deze cross-chain transactie bespaart gebruikers het gedoe en de kosten van het verzenden van activa naar en handelen op gecentraliseerde beurzen, terwijl de beveiligingsvalkuilen van verpakte activa worden vermeden. Deze transactie is vergelijkbaar met het direct kunnen verhandelen van NYSE Coca-Cola-aandelen voor CME-sojabonenfutures, zonder geld over te maken of op een beurs te handelen.

THORChain is vergelijkbaar met andere DEX’s, waarbij liquiditeitsverschaffers liquiditeit koppelen aan de respectieve liquiditeitspool van elk activum. Deze liquiditeitspools worden gebruikt om verschillende activa te verhandelen. Wat THORChain anders maakt, is dat het de handel in activa op een blockchain niet coördineert, maar tussen blockchains, dus handelaren hebben altijd eigen activa in plaats van verpakte activa. Verpakte activa zijn synthetische representaties van activa, gemaakt wanneer een blockchain-to-blockchain-brug een native asset vergrendelt op het slimme contract van de bridge op een bronketen, en een representatie van het vergrendelde asset wordt geslagen op de doel-blockchain. Deze activa, “niet-native” of “verpakte” activa genoemd, zijn activa aan toonder die worden ondersteund door de activa die in de bronketen zijn opgesloten en die kunnen worden beschouwd als een derivaat, waarvan de prijs kan verschillen van de oorspronkelijke activa op basis van aanbod en vraag in de bestemmingsketen. Ze zijn riskanter dan native assets, want als de bridge wordt gehackt en de hacker het asset in de bronketen ontgrendelt, is het synthetische asset waardeloos.

De meeste blockchain-bruggen genereren activa die alleen op één keten bestaan ​​en creëren een geslagen weergave op een andere keten door elke blockchain te vertellen dat de activa die de geslagen activa ondersteunen, zijn vergrendeld. Wanneer een gebruiker activa wil retourneren die zijn verbonden met de bronketen, gebruikt hij de brug, die de synthetische activa op de bestemmingsketen vernietigt en de bronactiva op de oorspronkelijke keten ontgrendelt. THORChain, aan de andere kant, munt geen synthetische activa op basis van vergrendelde native activa. In plaats daarvan kan een gebruiker een activum uit de bronketen inwisselen voor een activum uit de bestemmingsketen. Hoewel dit het risico van verpakte activa en bridge-hacks wegneemt, introduceert het nieuwe risico’s voor liquiditeitsverschaffers, aangezien hun activa kunnen worden gestolen als THORChain wordt gehackt. THORChain staat gebruikers ook niet toe om native activa over te dragen van de ene blockchain naar een nieuwe blockchain. Het regelt eenvoudigweg cross-chain transacties, die beter kunnen worden geclassificeerd als een cross-chain liquiditeitsprotocol dan als een echte “brug”.

Wij zijn van mening dat de volatiliteit van RUNE in de afgelopen anderhalve maand kan worden toegeschreven aan de release van “Savers Vaults” medio november. Savers Vaults zijn een nieuwe manier om liquiditeit te genereren uit een enkel activum op THORChain. Gebruikers kunnen native Bitcoin storten, inkomsten in natura verdienen en hun hoofdsom op elk moment opnemen. Savers Vaults zijn beschikbaar voor door THORChain ondersteunde Layer 1-activa: BTC, ETH, BNB, BCH, DOGE, LTC, ATOM en AVAX. Er zijn momenteel 1.705 spaarders met een waarde van $ 8,8 miljoen vastgebonden. De gemiddelde JKP voor alle activa is 7,26%, tot dusver hebben spaarders sinds de lancering in totaal $ 61.000 verdiend. We denken ook dat sommige marktdeelnemers zich achter THORChain scharen dankzij de steun van de prominente Bitcoin-oprichter Erik Vorhees, die twee weken voor de FTX-implosie SBF op de “Bankless” -podcast doornam.

Uniswap was de tweede best presterende ten opzichte van de sector, een daling van 14%. Ondanks de slechte prestaties van UNI-munten en DeFi in het algemeen, heeft het protocol dit jaar een vrij positieve en belangrijke rol gespeeld, met recordvolumes en recent veroverd marktaandeel, te midden van algemeen wantrouwen jegens gecentraliseerde uitwisselingen die de markt van ‘digitale activa in 2022. . weggevaagd

Gedurende het jaar had Uniswap gemiddeld 410.000 maandelijkse actieve gebruikers. Hiervan waren 44% nieuwe gebruikers (eerste transactie van het jaar), 36% waren terugkerende gebruikers (elke maand actief) en 20% gebruikte het platform in 2022 minstens één keer (zeldzame terugkerende gebruikers). Uniswap heeft goed werk geleverd door nieuwe gebruikers aan te trekken gezien de marktomstandigheden in de cryptowereld dit jaar. Maar de meeste inkomsten komen van terugkerende gebruikers. Met een maandelijks retentiepercentage van 36% profiteert het protocol van regelmatige gebruikers, aangezien zij een groot deel van de vergoedingen en het handelsvolume op de DEX genereren.

In een poging om meer acceptatie te stimuleren, werkte Uniswap in december samen met fintech-bedrijf Moonpay om gebruikers in staat te stellen cryptocurrencies te kopen op hun web-app, via debet-, krediet- en bankoverschrijvingen. De optie voor bankoverschrijvingen wordt uitgerold naar gebruikers in de meeste Amerikaanse staten, Brazilië, het VK en de Single Euro Payments Area, ook wel bekend als SEPA. In de aankondiging van 20 december deelde Uniswap dat zijn gebruikers nu fiat naar crypto kunnen converteren op het Ethereum-mainnet, Polygon, Optimism en Artibrum.

Maandelijks aantal actieve gebruikers Uniswap

Bron: TokenTerminal, per 31 december 2022.

Vergoedingen per gebruikerstype

Bron: Dune Analytics, VanEck Research per 31-12-2022.

Bronnen: Bloomberg, Messari, CryptoCompare, MVIS, VanEck-onderzoek per 31-12-2022.

To see also :
Wat zijn de grootste Coins? Welke munt stijgt in 2023? Wat is…

Infra:

De MVIS Infra-index daalde met 20,5% en presteerde slechter dan andere sectoren van digitale activa. Graph’s GRT presteerde het beste in de sector, een daling van 7%, gevolgd door Polygon’s MATIC (-15%) en Quant Network’s QNT (-16%).

Met het Graph Network (GRT) kunnen ontwikkelaars gegevens van openbare blockchains doorzoeken, indexeren en publiceren. Met het protocol kunnen ontwikkelaars door API’s navigeren, ook wel subgraphs genoemd. Het aantal van deze subgrafen is dit jaar met 116% gestegen en het aantal actieve indexeerders is met 80% gestegen tot 290 per 30 december.

De FIL van Filecoin presteerde het slechtst in de sector, een daling van 33%. Met Filecoin kunnen gebruikers gratis opslagruimte op hun computers huren of verkopen in ruil voor het eigen token van het netwerk. Filecoin zegt dat het een capaciteit heeft van 15,34 exbibytes, of 17,6 miljoen terabytes, maar noemt OpenSea NFT-metadataopslag als een van de primaire use-cases, wat vragen oproept over welk deel van de netwerkopslag daadwerkelijk wordt gebruikt. Ondertussen daalde het maandelijkse volume van OpenSea van ongeveer $ 4,8 miljard eerder dit jaar tot $ 159 miljoen in december, een daling van ongeveer 97%. Filecoin piekte op $236 toen het op 1 april openbaar werd, maar handelt nu op $3.

Bronnen: Bloomberg, Messari, CryptoCompare, MVIS, VanEck-onderzoek per 31-12-2022.

Read also :
20-01-2023 Nieuws Mededeling ingediend Begrijp de Bitcoin-technologie Houd de…

Metaversum:

NFT’s kenden de afgelopen maand een mooie stijging in volume, waarbij de totale handel in alle ketens met 25% steeg in vergelijking met november. Polygon viel vorige maand op tussen de grote blockchains toen Trumps digitale ruilkaartcollectie alle 45.000 NFT’s in minder dan een dag verkocht, goed voor meer dan 60% van het NFT-volume bij Polygon in december. Bovendien heeft een van Solana’s meest prominente NFT-gemeenschappen, y00ts, aangekondigd dat het het project overdraagt ​​aan Polygon. Een project van deze omvang heeft nog nooit ketens overbrugd en, indien succesvol, zou het andere NFT-projecten kunnen doen overwegen om van blockchain te veranderen als zij vinden dat dit in het belang van de gemeenschap is. December verwelkomde ook NFT-handelaren met een nieuwe Uniswap-aggregator die in de eerste maand ongeveer $ 3,7 miljoen aan volume faciliteerde. De aggregator van Uniswap gebruikt NFT-prijzen van alle grote NFT-markten om handelaren de beste prijzen te bieden voor niet-fungibele digitale activa. Ondanks de dominantie van het gedecentraliseerde uitwisselingsvolume van ERC-20, heeft de NFT-aggregator van Uniswap in december iets minder dan 1% van het totale NFT-volume gerouteerd.

Metaverse-tokens presteerden in december aanzienlijk slechter dan hun collega’s. MANA- en SAND-prijzen daalden met respectievelijk 24% en 31%, terwijl de gemiddelde verkoopprijs van grond voor deze projecten met 3% steeg en met 7% daalde. Ondertussen daalde APE vorige maand slechts 2% en werd het gemiddelde van Otherdeed 22% hoger verkocht dan in november. Ondanks de lancering van APE staking heeft de tokenprijs verrassend goed gepresteerd, aangezien investeerders hun APE lijken vast te houden in afwachting van het volgende metaverse initiatief van Otherside, dat zal worden aangekondigd op de 22e. APE nam op indrukwekkende wijze toe, wat suggereert dat deskundige APE-stakers misschien wachten op een vergelijkbare situatie voordat ze beloningen verkopen.

De game-activiteit op Web3 daalde ook in december, aangezien het aantal maandelijkse gebruikers voor de games die we volgen ongeveer 10% lager was dan in november. Aan de hardwarekant van de metaverse meldde CCS Insights dat de wereldwijde verkoop van VR- en AR-headsets op jaarbasis met 12% daalde tot 9,6 miljoen. Hoewel dit geen positieve maatstaf is voor de groei van de metaverse of gaming, kan de daling gedeeltelijk worden toegeschreven aan door inflatie gedreven prijsstijgingen en een gebrek aan productaanbod. In 2023 komen er verschillende nieuwe headsets van spelers als Sony en Apple uit, die de interesse van consumenten in VR- en AR-apparaten weer aan kunnen wakkeren.

Bronnen: Bloomberg, Messari, CryptoCompare, MVIS, VanEck-onderzoek per 31-12-2022.

Gecentraliseerde beurzen:

Gecentraliseerde beurzen hadden op zijn zachtst gezegd een moeilijk jaar. De sector is maandelijks met 16% gedaald, maar OKB is in dezelfde periode met 35% gestegen. OKC, de EVM en compatibele IBC-ketens, ondersteund door OKX, kondigden de lancering aan van hun Liquid Staking-protocol, met staking-beloningen tot 40% APR. stOKT, het token dat Stacked OKT vertegenwoordigde, had op het moment van schrijven een marktkapitalisatie van $25,6 miljoen.

Bronnen: Bloomberg, Messari, CryptoCompare, MVIS, VanEck-onderzoek per 31-12-2022.

Bronnen: Bloomberg, TheTie, Messari, Cryptoslam, DefiLlama, Dune, Glassnode, VanEck research.

Indexrendementen gaan uit van alle herbelegde inkomsten en weerspiegelen geen beheervergoedingen of makelaarskosten in verband met fondsrendementen. Het daadwerkelijke beleggersrendement van de fondsen kan afwijken van de getoonde resultaten als gevolg van verschillen in timing, belegd bedrag en vergoedingen en kosten. Het is niet mogelijk om direct in een index te beleggen.

MVIS CryptoCompare Smart Contract Leaders Index – Ontwikkeld om de prestaties van de grootste en meest liquide slimme contracten bij te houden. Dit is een belegbare subindex van de MVIS CryptoCompare Smart Contract Index.

MVIS CryptoCompare Infrastructure Application Leaders Index – Ontwikkeld om de prestaties van de grootste en meest liquide infrastructuurapplicaties te volgen, en is een belegbare subset van de MVIS CryptoCompare Infrastructure Applications Index.

MVIS CryptoCompare Decentralized Finance Leaders Index – Ontwikkeld om de prestaties van de grootste en meest liquide gedecentraliseerde financiële activa te volgen, het is een belegbare subset van de MVIS CryptoCompare Decentralized Finance Index.

MVIS CryptoCompare Media & Entertainment Leaders Index – Ontworpen om de prestaties te meten van de grootste en meest liquide media & entertainmentactiva en is een belegbare subset van MVIS CryptoCompare media & amusementsindex.

De MarketVector™ Centralized Exchange Index – Ontworpen om de prestaties te volgen van activa die zijn geclassificeerd als gecentraliseerde beurzen.

Nasdaq Composite Index: meet alle op de Nasdaq genoteerde binnenlandse en internationale gewone aandelen van het Nasdaq-type.

De S&P 500® wordt algemeen beschouwd als de beste indicator van Amerikaanse large-capaandelen.

Bitcoin (BTC) is een gedecentraliseerde digitale valuta, zonder centrale bank of beheerder, die zonder tussenpersonen van gebruiker naar gebruiker kan worden verzonden via het peer-to-peer bitcoin-netwerk.

Ethereum (ETH) is een open source, gedecentraliseerde blockchain met slimme contractfunctionaliteit. Ether is de eigen cryptocurrency van het platform. Onder cryptocurrencies staat Ether op de tweede plaats na Bitcoin in termen van marktkapitalisatie.

Ripple (XRP) is een cryptocurrency die tot doel heeft de snelheid van geldoverdracht tussen financiële instellingen te verhogen en de kosten te verlagen. XRP drijft Ripple’s xRapid-product aan, een on-demand liquiditeitsoplossing, en wordt gebruikt als overbruggingsvaluta voor financiële instellingen die waarde uitwisselen tussen meerdere fiat-valuta’s.

De Internet Computer (ICP) is ’s werelds eerste blockchain die op websnelheid draait en inhoud levert aan het web, met onbeperkte capaciteit.

Algorand (ALGO) is een schaalbaar, veilig en gedecentraliseerd platform voor digitale valuta en slimme contracten. Het protocol gebruikt een variant van Proof-of-Stake (PoS) genaamd Pure PoS (PPoS) om het netwerk te beveiligen en consensus te bereiken over de productie van blokken.

Solana (SOL) is een openbaar blockchain-platform. Het is open source en gedecentraliseerd, met consensus bereikt door bewijs van inzet en bewijs van geschiedenis. De interne cryptocurrency is SOL.

STEPN (GMT) is een zelfverklaarde “Web3 lifestyle-app” met GameFi-elementen op de Solana-blockchain. Het combineert aspecten van een game om te winnen met een fitness-app om een ​​nieuwe categorie te creëren met de naam ‘move to win’. Gebruikers kopen NFT-sneakers, waarmee ze tijdens het wandelen, hardlopen of joggen in-game valuta kunnen verdienen.

Polygon (MATIC) is het eerste goed gestructureerde en gebruiksvriendelijke platform voor het schalen en ontwikkelen van infrastructuur op Ethereum. De kerncomponent is Polygon SDK, een flexibel en modulair raamwerk dat de ontwikkeling van verschillende soorten applicaties ondersteunt.

Hivemapper (HONEY) is de cryptocurrency van het Hivemapper-netwerk. HONEY is gebaseerd op Solana en beloont bijdragen aan het Hivemapper-kaartennetwerk.

Optimism (OP) is een Layer 2 blockchain op Ethereum. Optimisme maakt gebruik van de beveiliging van het Ethereum-mainnet en helpt het Ethereum-ecosysteem te schalen door middel van optimistische combinaties.

Cosmos (ATOM) is een cryptocurrency die een ecosysteem van blockchains mogelijk maakt die zijn ontworpen om te schalen en met elkaar samen te werken.

Tezos (XTZ) is een gedecentraliseerd, open source, proof-of-stake blockchain-netwerk dat peer-to-peer-transacties kan uitvoeren en kan dienen als platform voor het implementeren van slimme contracten.

Celo (CELO) Celo is een blockchain-ecosysteem dat tot doel heeft het gebruik van cryptocurrency onder smartphonegebruikers te vergroten.

Waves (WAVES) is een openbaar blockchain-netwerk waarmee gebruikers gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en gebruiken. Het beschikt over on-chain governance, formele authenticatie voor slimme contracten en een Proof-of-Stake (PoS)-variant genaamd Leased PoS om netwerkconsensus te garanderen.

THORchain (RUNE) is een onafhankelijke blockchain gebouwd met de Cosmos SDK die zal dienen als een gedecentraliseerde cross-chain exchange (DEX).

Binance Coin (BNB) is een digitaal activum op de Binance-blockchain en gelanceerd door de Binance online exchange.

Bitcoin Cash (BCH) is een harde vork van Bitcoin die pleit voor en werkt voor een letterlijke interpretatie van Bitcoin als een peer-to-peer elektronisch geldsysteem.

Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire internetmemo “doge” en heeft een Shiba Inu in het logo. De open-source digitale valuta is gemaakt door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en werd in december 2013 afgesplitst van Litecoin.

Litecoin (LTC) is een fork van de Bitcoin-codebase met vier keer snellere bloktijden en vier keer zoveel voorraad.

Avalanche (AVAX) is een open source platform voor het lanceren van gedecentraliseerde financiële applicaties en enterprise blockchain-implementaties in een interoperabel en schaalbaar ecosysteem.

Uniswap (UNI) is een populair gedecentraliseerd handelsprotocol, bekend om zijn rol in de geautomatiseerde handel in gedecentraliseerde financiële (DeFi) tokens.

Compound (COMP) is een DeFi-uitleenprotocol waarmee gebruikers rente kunnen verdienen op hun cryptocurrencies door ze te storten in een van de verschillende pools die door het platform worden ondersteund.

Aave (AAVE) is een niet-cryptoculair, open source-protocol voor het verdienen van rente op deposito’s en het uitlenen van activa tegen een variabele of vaste rente.

PanCake Swap (CAKE) is een geautomatiseerde marktmaker (AMM) – een toepassing voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) waarmee gebruikers tokens kunnen uitwisselen, liquiditeit kunnen bieden door middel van landbouw en in ruil daarvoor commissies kunnen verdienen.

Curve Finance (CRV) is een gedecentraliseerde beurs die is geoptimaliseerd voor uitwisselingen met weinig slippen tussen stablecoins of vergelijkbare activa die aan dezelfde waarde zijn gekoppeld.

Maker (MKR) is het regerende token van de MakerDAO en het Maker Protocol, respectievelijk een gedecentraliseerde organisatie en softwareplatform, beide gebaseerd op de Ethereum-blockchain, waarmee gebruikers de DAI stablecoin kunnen uitgeven en beheren.

Graph (GRT) is een protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain-gegevens, te beginnen met Ethereum.

Quant Network (QNT) heeft tot doel blockchains en netwerken op wereldwijde schaal met elkaar te verbinden, zonder de netwerkefficiëntie en interoperabiliteit te verminderen. Het is het eerste project dat het interoperabiliteitsprobleem oplost door het eerste blockchain-besturingssysteem te creëren.

Filecoin (FIL) is een gedecentraliseerd gegevensopslagnetwerk ontworpen door Protocol Labs waarmee gebruikers overtollige opslagruimte op een open platform kunnen verkopen.

VeChain (VET) is een slim contractplatform dat zich richt op het leveren van supply chain management-oplossingen voor bedrijven en het integreren van Internet of Things (IoT)-apparaten om het proces te vergemakkelijken. Het doel is om gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken om deze activiteiten en informatiestromen voor gecompliceerde toeleveringsketens te stroomlijnen.

Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerd orakelnetwerk. Het moet dienen als middleware tussen slimme contracten op slimme contractplatforms en externe gegevensbronnen, zodat slimme contracten veilig toegang kunnen krijgen tot off-chain gegevensbronnen.

Decentraland (MANA) bouwt een gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde virtuele wereld waarin gebruikers inhoud en apps kunnen maken, ervaren en er inkomsten mee kunnen genereren.

De Sandbox (SAND) is een virtuele wereld waarin spelers hun games kunnen spelen, items kunnen bezitten en er inkomsten mee kunnen genereren met behulp van non-fungible tokens (NFT’s) en $SAND, de utility-token van het platform.

ApeCoin (APE) is een governance- en utility-token dat investeerders toegang geeft tot ApeCoin DAO, een gedecentraliseerde community van Web3-ontwikkelaars.

Axie Infinity (AXS) is een play-to-win virtuele wereld en dierentrainingsgame gebaseerd op de Ethereum-blockchain.

Theta Network (THETA) is een blockchain-protocol om het proces van het maken, afspelen en consumeren van online video-inhoud te verbeteren. Theta-tokens worden op het netwerk gebruikt om gebruikers aan te moedigen om als peers op te treden en overtollige of redundante computerbronnen en bandbreedte te delen met andere peers.

OKB (OKB) is het native exchange-token van OKEx dat korting biedt op handelskosten, toegang tot het OK Jumpstart Initial Exchange Offering (IEO)-platform en stemrechten voor tokens die op de beurs zijn genoteerd.

Het Celsius Network (CEL) is een toonaangevend retailspaarplatform voor leningrekeningen en fiat-renteleningrekeningen, evenals een toonaangevende aanbieder van CeFi-leningen.

Cronos (CRO) is het native cryptocurrency-token van de Cronos Chain, een gedecentraliseerde, open-source blockchain ontwikkeld door het bedrijf Crypto.com voor betalingen, handel en financiële diensten.

Huobi Token (HT) is een ecosysteemtoken gelanceerd door Huobi Global, dat voordelen biedt zoals kortingen op handelskosten en marges en toegang tot bepaalde handelsevenementen.

VanEck aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van sites van derden waarnaar we linken en/of voor de inhoud die op externe sites wordt gehost. Houd er rekening mee dat beleggen risico’s met zich meebrengt, waaronder mogelijk kapitaalverlies.

De onderliggende index is het exclusieve eigendom van MV Index Solutions GmbH. MVIS heeft CryptoCompare Data Limited ingeschakeld om de index te onderhouden en te berekenen. CryptoCompare Data Limited stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat de index correct wordt berekend. Ongeacht zijn verplichtingen jegens MV Index Solutions GmbH, is CryptoCompare Data Limited niet verplicht om derden op de hoogte te stellen van indexfouten.

Geschreven door Matthew Sigel, hoofd Digital Asset Research bij Vaneck

Wat is de toekomst van Ethereum?

Wat zijn de verwachtingen voor Ethereum in 2022? In de eerste maanden van 2022 verwachten analisten een kleine correctie richting €3.110. Aan het einde van het jaar weet Ethereum de €4.000 te overschrijden.

Wat zijn de verwachtingen voor Ethereum? Wat zijn de verwachtingen voor Ethereum in 2030? Het zijn nog steeds goede jaren voor Ethereum. Volgens analisten is eind 2030 een prijs van 29.902,98 euro te verwachten. Houd er rekening mee dat de markt voor cryptocurrency erg volatiel is.

Hoe duur zal Ethereum zijn?

Hoeveel zal Ethereum waard zijn in 2030? Wat wordt de prijs van Ethereum in 2030? De prijs van Ethereum (ETH) zal naar verwachting $13.241,88 bereiken in 2030.

Hoeveel zal Ethereum waard zijn?

De huidige prijs van ethereum vandaag 23 januari 2023 is €1.504,31. In de afgelopen 24 uur is de prijs van ethereum met 0,26% gestegen, dat is een waardestijging van 3,97 euro. Er zijn momenteel 120.517.995 ETH in omloop met een marktwaarde van 180.447.666.443 euro.

Kan ik Ethereum kopen voor 100 euro? Is er een minimumbedrag om ethereum te kopen? Ja, u kunt bestellen vanaf 500 euro.

Hoe groot kan Ethereum worden?

De meeste deelnemers denken dat de prijs van Ethereum tegen het einde van het jaar $1.700 zal bereiken, terwijl het dieptepunt wordt geschat op $675. Tegen 2025 zal de prijs naar verwachting hoger zijn dan $5.000, terwijl de waarde tegen 2030 kan stijgen tot $14.412.

.

Is er een maximum aantal Ethereum?

Ethereum heeft geen maximum aantal munten. Bitcoin wel, er zullen in totaal maximaal 21 miljoen bitcoins zijn.

.

Hoe groot kan Ethereum worden?

Ethereum zet de sterke opwaartse trend voort en sluit 2025 af met een prijs van €8.546. Een stijging van meer dan 1.000% ten opzichte van 2021!

Hoe groot kan Ethereum worden?

De meeste deelnemers denken dat de prijs van Ethereum tegen het einde van het jaar $1.700 zal bereiken, terwijl het dieptepunt wordt geschat op $675. Tegen 2025 zal de prijs naar verwachting hoger zijn dan $5.000, terwijl de waarde tegen 2030 kan stijgen tot $14.412.

Is het verstandig om Ethereum te kopen?

Investeer verstandig Ethereum is een interessante investering, maar er kleven ook risico’s aan. De prijs is erg volatiel. Als gevolg hiervan kunt u een deel van uw inleg verliezen. Beleg daarom alleen met geld dat u echt kunt missen.

Hoeveel zal Ethereum waard zijn? De huidige prijs van ethereum vandaag 23 januari 2023 is €1.504,31. In de afgelopen 24 uur is de prijs van ethereum met 0,26% gestegen, dat is een waardestijging van 3,97 euro. Er zijn momenteel 120.517.995 ETH in omloop met een marktwaarde van 180.447.666.443 euro.

Kan Ethereum 10000 worden?

In 2027 zal Ethereum voor het eerst de grens van $10.000 doorbreken, een mooie mijlpaal. Eind 2030 staat de teller al op € 14.277.

Koen K.

About Koen K.

Met een achtergrond als boekhouder, schrijft Koen graag over zijn passie, de wereld van beleggen en cryptocurrency.