jbn-zuidnederland.nl » Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken
Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken

Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken

Investeren in cryptocurrencies is een kans om veel rendement te behalen. Aan de andere kant kunnen prijzen snel op en neer gaan. Daarom classificeren experts beleggen in cryptocurrencies als risicovolle investeringen. Veel verliezen worden echter veroorzaakt door fouten.

Om ervoor te zorgen dat u deze fouten niet maakt, somt WANT-redacteur Robert Kroes ze op.

#1 Te weinig Crypto kennis

#1 Te weinig Crypto kennis

Als we u 100 euro geven om in de aandelenmarkt te beleggen, is het zinvol om eerst wat onderzoek te doen. ‘Van welke bedrijven kan ik rendement halen’ en ‘Welke termen worden er gebruikt in de beurshandel’? Dit zijn logische vragen. Er zijn echter veel mensen die zonder (veel) kennis in cryptocurrencies investeren.

Ze vertrouwen vaak op mediaverhalen of stijgende cryptocurrency-prijzen en besluiten vervolgens om willekeurig een som geld te investeren. Zo werkt het helaas niet.

Om je kans op terugkeer te vergroten, moet je eerst in het onderwerp duiken. Gelukkig is dit niet nodig, aangezien we al hebben laten zien dat je gratis cryptocurrencies kunt verdienen door kennis op te doen.

#2 Met de juiste bedragen investeren en het juiste rendement berekenen

Als je eenmaal wat (basis)kennis hebt opgedaan, ligt er nog een belangrijke vraag op tafel. Hoeveel geld ga je investeren? Als je investeert met het geld dat je nodig hebt voor je vaste lasten, zijn er 2 problemen die je rendement kunnen kosten:

Daarom is het belangrijk om alleen te beleggen met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen. In dit artikel leggen we uit hoe je erachter kunt komen of je geld kunt verliezen en of het raadzaam is om hiermee te beleggen in cryptocurrencies.

Natuurlijk is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptocurrencies. Op de website Tradeincrypto.com kunt u 7 dagen per week, 24 uur per dag de live Bitcoin-prijs en de prijzen van de top 25 cryptocurrencies bekijken.

#3 Slordigheden en rekenfouten in crypto maken

#3 Slordigheden en rekenfouten in crypto maken

Als je crypto van de ene wallet naar de andere overzet, is het belangrijk om het wallet-adres correct te noteren. Vanwege het pseudoniem van cryptocurrency trading kan een verkeerde transactie niet ongedaan worden gemaakt. Dit betekent dat als u het portemonnee-adres verkeerd kopieert, u uw cryptocurrency verliest.

Wallet-adressen zijn erg lang, dus veel platforms bieden de mogelijkheid om ‘kopiëren en plakken’ te gebruiken. Toch is het goed om te controleren of uw portemonnee-adres correct is, zelfs na het plakken. Dit doe je door na het plakken de eerste 2 en laatste 3 karakters aan te vinken.

Een tweede categorie fouten zijn de misrekeningen die je kunt maken bij het beleggen in cryptocurrencies. Een veelgemaakte fout is bijvoorbeeld deze prijsberekening. Als een prijs met 50% daalt, zullen veel crypto-beginners automatisch antwoorden dat deze ook 50% moet stijgen om terug te keren naar het oude niveau.

Als je de wiskunde doet, zul je ontdekken dat dit niet correct is. Om een ​​daling van 50% te compenseren, moet een prijs 100% omhoog gaan.

De derde fout die veel nieuwe cryptocurrency-investeerders maken, is dat ze zichzelf te rijk vinden. Ze vergeten vaak twee items mee te nemen in hun retourberekening. Dit zijn:

#4 Geen crypto durven verliezen

Als cryptocurrency-investeerder wil je altijd winst maken. Helaas is de realiteit ongedisciplineerder en kunnen cryptocurrencies enorme verliezen registreren. Voor veel beginnende cryptovaluta-investeerders is verliezen en uitstappen moeilijk.

Toch zullen zelfs de meest succesvolle beleggers miljarden verliezen aan cryptocurrencies. Durf dus uw verlies te beperken en stap uit als de prijzen te laag dalen.

#5 Handelen op basis van FOMO en FUD, oftewel emotie

Het juiste moment kiezen om in of uit te stappen kan hoofdpijn veroorzaken. Veel mensen zien de prijs van een cryptocurrency omhoogschieten en zijn bang de boot te missen (de zogenaamde Fear of Missing Out, FOMO). Doorgewinterde beleggers gebruiken rationele strategieën en hebben deze opleving vaak zien aankomen. Aan de andere kant geldt hetzelfde voor snelle prijsdalingen.

Geleid door negatieve berichten (de zogenaamde Fear, Uncertainty en Doubt) besluiten ze ook om snel te verkopen, terwijl een groot deel van deze FUD bestaat uit geruchten die slechts tot een tijdelijk koersverlies leiden.

Laat je dus nooit verleiden om te investeren in cryptocurrencies op basis van emotie, maar kies vooraf een strategie en spreek met jezelf af dat je je daaraan houdt ook als de markt extreem beweegt.

Oefenen met beleggen in crypto baart kunst

Zoals we kunnen zien, komt er veel kijken als u verstandig wilt investeren in cryptocurrencies. Om te voorkomen dat je koude voeten krijgt, is het natuurlijk altijd een goed idee om te oefenen met beleggen in cryptocurrencies zonder financieel risico. Dit kan bijvoorbeeld door een gratis account aan te maken op virtualbeleggen.com.

Hier kun je oefenen met beleggen in cryptocurrencies met virtueel geld, dus risicovrij.

Investeren in cryptocurrencies: vijf fouten die u niet mag maken

Koen K.
Scroll to Top