jbn-zuidnederland.nl » Investeren in cryptocurrencies wordt steeds meer een gok

Investeren in cryptocurrencies wordt steeds meer een gok

Investeren in cryptocurrencies wordt steeds meer gedaan uit nieuwsgierigheid, of simpelweg om een ​​risico te nemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder beleggers van zestien jaar en ouder. Jongeren lopen het meeste risico, zeggen onderzoekers. ‘Een deel van de respondenten geeft aan in de problemen te kunnen komen.’

Dat ook jongeren in het onderzoek zijn betrokken, is een bewuste keuze geweest, zegt Maaike Diepstraten, een van de AFM-onderzoekers. ‘We wilden een goed beeld krijgen van mensen die in cryptocurrencies investeren. En we hadden enig geluid gehoord dat er ook jonge mensen zijn die crypto bezitten. En daarom hebben we ervoor gekozen om het onderzoek te richten op mensen ouder dan zestien jaar.

Lees ook | Econoom: ‘Met digitale valuta weet je wat je krijgt’

Het gedrag van jongeren met crypto is vaak anders dan dat van ouderen. Zo maken jongeren volgens het onderzoek vaker gebruik van geleend geld. En met als doel een kans of nieuwsgierigheid te benutten.

Daardoor is niet iedereen zich bewust van de risico’s, zegt Diepstraten. “Beleggers die aangeven dat ze aan het gokken zijn, zijn zich waarschijnlijk bewust van de risico’s, maar anderen misschien niet. Maar de respondenten geven ook aan problemen te krijgen als de prijs van de cryptocurrency begint te dalen. De een zal zich dus meer bewust zijn van de risico’s dan de ander.’ Uit onderzoek blijkt dat een sterke daling van de waarde van cryptocurrencies vooral voor jongere mensen tot financiële problemen leidt dan voor beleggers boven de 45 jaar.

Lees ook | FTX-oprichter beëindigt uitleveringsstrijd VS

Familie en vrienden

Volgens onderzoekers spelen familie, vrienden, kennissen, collega’s en buren de belangrijkste rol bij de keuze welke cryptocurrencies ze willen kopen of verkopen. See the article : Waag een kans, win een prijs: mensen zijn vooral geïnteresseerd in…. En dat gebeurt vooral met bitcoin, gevolgd door ethereum en cardono.

Volgens de onderzoekers speculeert meer dan de helft van de ondervraagde crypto-investeerders met minder dan 1.000 euro. Meer dan een kwart investeerde tussen € 1.000 en € 5.000, terwijl investeringen van € 10.000 of meer zeldzaam zijn.

Toezicht

De AFM waarschuwt regelmatig voor de risico’s van beleggingen in digitale valuta. Cryptocurrencies vallen, in tegenstelling tot banksaldi, niet onder het depositogarantiestelsel. This may interest you : Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken. Hierdoor is er geen financieel vangnet voor de consument.

Het toezicht op de cryptomarkt zal in 2024 verbeteren, maar de Autoriteit zei dat het nu “een beetje lijkt op het Wilde Westen en waar de sheriff onderbewapend is”. De Europese Unie werkt aan regelgeving voor de cryptomarkt. Maar de verwachting is dat het pas in 2024 ingaat. Hierdoor moeten cryptocurrencies onder toezicht staan. “We wachten af ​​wat voor Europees toezicht er op ons afkomt”, zegt Diepstraten.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat kost een bitcoin 10 jaar geleden?

In april 2011 bereikte de waarde van een bitcoin $1 (voor het eerst), in juni 2011 $10, in april 2013 $100, in november 2013 $1000 en in december 2017 $20.000. Begin februari 2018 zakte de prijs onder de $8.000.

Hoe duur was bitcoin in 2008? In november was de marktkapitalisatie van Bitcoin gelijk aan $1 miljoen. De prijs op Mt. Gox bereikte $ 0,50. Pool mining was ook de eerste keer en de moeilijkheidsgraad bereikte niveau 1.000.

Hoeveel kostte bitcoin eerst? Bitcoin begon op de Coindesk Price Index op 18 juli 2010 met een waarde van $0,09.

Kun je bitcoin kopen voor €50? Het minimum is 51 euro. Die ene na vijftig komt doordat er direct een euro aan onkosten in rekening wordt gebracht voor het laden van geld in je portemonnee. Dat geld kun je vervolgens omzetten in Bitcoins. Een voordeel van Bitcoinmeester is dat u de top 10 cryptocurrencies rechtstreeks in uw eigen portemonnee kunt kopen.

Wat is de laagste prijs van bitcoin ooit?

Sindsdien is de koers weer gedaald, maar met name 12 maart 2020 was een donkere dag voor bitcoin. Alle financiële markten vielen en de prijs van bitcoin halveerde. De prijs bereikte een dieptepunt op 3.600 euro.

Hoeveel kost 1 bitcoin? De huidige prijs van bitcoin vandaag is € 19.303,33. In de afgelopen 24 uur is de bitcoin-prijs met 4,81% gestegen, wat neerkomt op een waardestijging van 927,80 euro. Er zijn momenteel 19.263.600 BTC in omloop met een marktwaarde van €372.852.885.314.

Wat kosten de bitcoin in het begin?

Geld Elf jaar geleden deze week, op 9 februari om precies te zijn, was bitcoin voor het eerst 1 dollar (0,87 euro) waard. Iedereen die toen 1 bitcoin kocht en deze voor altijd vasthield, zou vandaag nog steeds 1 bitcoin hebben. Dan zou het 45.500 dollar (bijna 40.000 euro) waard zijn.

Hoeveel kost een Bitcoin in 2009? Het was het perfecte moment voor de opkomst van de eerste Bitcoin op 3 januari 2009. Op dat moment was één Bitcoin precies 0 dollar (cent) waard. Niemand, waarschijnlijk zelfs Satoshi Nakamoto zelf niet, zou hier een cent voor betalen.

Hoeveel moet je minimaal investeren in crypto?

Je moet een minimumbedrag kopen van bijvoorbeeld 0,002 BTC. Ze zijn ongeveer 25 euro meer of minder. (momenteel). Het makkelijkste wat je kunt doen is op een van de percentages klikken.

Hoeveel te investeren in crypto? Een Nederlandse organisatie waar je kunt beleggen in cryptocurrencies is Yieldt. Je hebt ook Crypto Index, maar die hebben een minimale storting van €100.000. Bij Yieldt is de minimale investering €1000. Tussen januari 2020 en juli 2021 was het rendement 580%.

Kun je miljonair worden met cryptocurrencies? De beste manier om rijk te worden met cryptocurrencies die voor iedereen beschikbaar zijn, is door te investeren in veelbelovende cryptocurrencies. Door vroeg te investeren, kunt u uw winst maximaliseren wanneer een project aanslaat en een hit wordt.

Welk bedrag beginnen crypto?

Open een crypto-account. Het begint vanaf 1 euro en werkt in 1 minuut. Iedereen kan het. Download de app en open een gratis account. Bevestig uw identiteit om door te gaan.

Waar moet je beginnen met cryptocurrencies? Als beginner kun je overwegen om bekende cryptocurrencies zoals bitcoin of ethereum te kiezen. Het voordeel hiervan is dat deze cryptocurrencies hun waarde hebben bewezen. Dat geeft vertrouwen. Bitcoin bestaat al sinds 2009 en door de jaren heen hebben bitcoins hun waarde beter behouden.

Is het verstandig om in crypto te investeren?

De prijsvorming van Bitcoin is ondoorzichtig. Daarom is het risicoprofiel van beleggen in Bitcoins niet duidelijk en alleen al om die reden is beleggen in Bitcoins niet verstandig. De schommelingen zijn groot, evenals het risico. Ook zijn de transacties niet transparant.

Kun je Bitcoin kopen voor 100 euro? De meeste mensen hebben geen hele bitcoin, dus je hoeft niet meteen een hele bitcoin te kopen en je kunt zelf kiezen hoeveel je wilt investeren. Dat kan een groot bedrag zijn, maar een bedrag van bijvoorbeeld €10, €50 of €100 is ook mogelijk. In Bitmymoney kun je lezen hoeveel een euro ‘sats’ waard is.

Wat is de beste cryptocurrency om in te investeren? Bitcoin houdt zijn waarde beter vast ten opzichte van andere cryptocurrencies en de verwachtingen blijven positief. Naast de ‘gewone’ belegger zien steeds meer partijen waarde in bitcoin. Tesla en MicroStrategy investeren bijvoorbeeld in bitcoin om zich in te dekken tegen inflatie.

Kan Bitcoin naar 0? In theorie is dit natuurlijk mogelijk. Als niemand meer geïnteresseerd is in bitcoin en het protocol volledig is gecrasht, om wat voor reden dan ook, dan is bitcoin waardeloos. In de praktijk werkt het echter anders en lijkt de kans dat de prijs naar €0 zakt klein.

Wat zijn de risico’s van crypto?

Risico’s voor consumenten

  • Unbacked cryptocurrencies hebben geen vaste waarde.
  • cryptocurrencies zijn vatbaar voor diefstal (hacken)
  • de markt is ingewikkeld.
  • verlies je veel geld, dan is er geen vangnet, zoals het depositogarantiestelsel voor je spaarrekening.

Is het verstandig om te investeren in cryptocurrencies? Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies is riskant omdat de prijs flink kan fluctueren. Daarom is het belangrijk dat u alleen veel geld investeert als u dat geld kunt sparen. Het is ook belangrijk om uw Bitcoins of andere cryptocurrencies offline veilig te houden.

Kan crypto gehackt worden?

Er zijn talloze manieren om Bitcoins en altcoins kwijt te raken. In de meeste gevallen is het een virus dat hackers toegang geeft tot de computer. Vervolgens kan er een programma geïnstalleerd worden waarmee de cryptocurrencies kunnen worden onderschept.

Is Bitvavo te hacken? Zorg ervoor dat je e-mailaccount dat gekoppeld is aan je Bitvavo-account goed beveiligd is. Doe dit door tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw e-mailaccount en door haveibeenpwned.com regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat uw e-mailaccount niet is gehackt. Stel ook hier een nieuw wachtwoord in dat moeilijk te achterhalen is.

Hoe gevaarlijk is cryptografie? De risico’s van beleggen in cryptocurrencies zijn geheel voor eigen rekening. De waarde van cryptocurrencies kan sterk stijgen en dalen. Als de waarde daalt, kunt u geld verliezen. DNB let in haar toezicht alleen op de naleving van de wetgeving door de geregistreerde aanbieders.

Hoe veilig zijn cryptomunten?

De internetomgeving waarin cryptocurrency wordt verhandeld brengt risico’s met zich mee: het platform of je virtuele portemonnee kan gehackt worden en dan ben je je geld kwijt. U loopt ook het risico dat uw cryptocurrencies worden gestolen door virussen, Trojaanse paarden of malware.

Wat is de veiligste cryptocurrency? Bitcoin (BTH) Bitcoin BTC is momenteel de bekendste cryptovaluta. Deze cryptovaluta wordt ook wel de veiligste valuta van dit moment genoemd. Dit komt omdat Bitcoin al lange tijd enorm populair is. Dit maakt het een echt goede cryptocurrency om voor de lange termijn in te investeren.

Is crypto een goede belegging?

De risico’s van beleggen in bitcoin Het is niet altijd duidelijk waarom de waarde van de munt omhoog of omlaag gaat. We zien dat wereldnieuws de prijs beïnvloedt. De Autoriteit Financiële Markten adviseert consumenten in ieder geval niet te beleggen in bitcoins.

Is het verstandig om te investeren in cryptocurrencies? Investeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies is riskant omdat de prijs flink kan fluctueren. Daarom is het belangrijk dat u alleen veel geld investeert als u dat geld kunt sparen. Het is ook belangrijk om uw Bitcoins of andere cryptocurrencies offline veilig te houden.

Wat zijn de voor- en nadelen van cryptocurrencies? crypto’s zijn vatbaar voor diefstal (hacken) de markt is ingewikkeld. verlies je veel geld, dan is er geen vangnet, zoals het depositogarantiestelsel voor je spaarrekening. Momenteel is het toezicht op de cryptomarkt niet zo goed gereguleerd als het toezicht op andere financiële markten.

Wat is de prijs van 1 bitcoin?

De huidige prijs van bitcoin is vandaag € 19.299,11. In de afgelopen 24 uur is de prijs van bitcoin met 0,91% gestegen, wat neerkomt op een waardestijging van 175,07 euro.

Kunnen Bitcoins worden ingewisseld voor contant geld? Zo verkoopt u bitcoin via BTC Direct: Maak een account aan bij BTC Direct. Open een bitcoin-verkooporder. Ontvang het geld in euro’s op je bankrekening.

Hoeveel is 1 Bitcoin nu waard? De prijs van Bitcoin is de afgelopen 7 dagen met 22,76% gestegen. De prijs is de afgelopen 24 uur met 0,56% gedaald. De prijs is het afgelopen uur met 1,05% gedaald. De huidige prijs is $ 20.827,68 per BTC. Bitcoin staat 69,72% onder $68.789,63, het hoogste punt ooit.

Kun je short gaan op bitcoin?

Short selling is de praktijk van het lenen van bitcoin om het op de markt te verkopen en het vervolgens tegen een lagere prijs terug te kopen. Beleggers doen dit in de hoop te profiteren van het prijsverschil. Beleggers shorten op Bitcoin voor speculatieve of hedgingdoeleinden.

Kun je Bitvavo shorten? *Momenteel is het niet mogelijk om risicovolle producten te gebruiken, zoals hefboomoperaties en short- en longposities. Ook het plaatsen van meerdere bestellingen in één bestelling, zogenaamde ‘One Cancels the Other’ (OCO) bestellingen, is (nog) niet mogelijk.

Hoe lang kun je kort blijven? Risico’s van short gaan Onbeperkt verlies: Als u long gaat, kunt u alleen uw inleg verliezen. De prijs kan immers niet onder de €0 zakken. Met een shortpositie is uw verlies echter theoretisch oneindig. Een aandeel kan immers in theorie oneindig blijven stijgen.

Hoe short gaan bitcoin?

Short gaan wordt vaak eenvoudigweg ‘short gaan’ genoemd.

  • Stel dat u tien bitcoins leent ($ 1000 voor 1 Bitcoin) en ze short verkoopt voor $ 10.000.
  • Je komt dus tien bitcoins tekort.
  • Enige tijd na de verkoop van de munten daalt de prijs van de bitcoin (zoals verwacht) naar $800 per Bitcoin.

Hoe trek je de korte broek aan? De traditionele manier om short te gaan is door een geleend actief te verkopen in de hoop dat de koers zal dalen, en het vervolgens met winst terug te kopen. Er zijn kosten verbonden aan het lenen van het actief, meestal een klein percentage van de prijs van het actief.

Koen K.
Scroll to Top