Nieuw onderzoek: 82% van de miljonairs zoekt crypto-advies

Een bearmarkt ontmoedigt veel mensen om te investeren in de cryptomarkt. Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Fear & De Greed Index staat momenteel op het hoogste punt in 10 maanden dankzij de recente rally in bitcoin (BTC) en daarmee de hele cryptomarkt. Vorig jaar werd de markt vooral gedomineerd door angst.

Dit heeft vermogende miljonairs blijkbaar niet afgeschrikt, aangezien uit een nieuwe studie bleek dat acht van de 10 vermogende miljonairs hun financieel adviseur over crypto zouden hebben geraadpleegd.

Crypto advies

Volgens een onderzoek van financieel adviesbureau deVere Group zocht 82% van de klanten met een belegbaar vermogen tussen £ 1 miljoen en £ 5 miljoen crypto-advies. This may interest you : Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken. In 2022 is de prijs van bitcoin met ongeveer 65% gedaald en hebben veel beleggers zelfs hun blootstelling aan zogenaamde risicoactiva zoals aandelen en cryptocurrencies verminderd.

Nigel Green, CEO en oprichter van de deVere Group, had het volgende te zeggen over de toegenomen belangstelling van vermogende miljonairs:

Dit suggereert dat deze vermogende klanten zich steeds meer bewust zijn van de unieke kenmerken van cryptocurrencies zoals bitcoin, waarvan de kernwaarden digitaal, wereldwijd, grenzeloos, gedecentraliseerd en vervalsingsbestendig zijn. Rijke investeerders begrijpen dat digitale valuta de toekomst van geld zijn en ze willen niet in het verleden blijven hangen.

Deze groep investeerders wordt meestal als zeer conservatief beschouwd, dus het is erg interessant dat ze ondanks de lage prijzen nu zo geïnteresseerd zijn om in crypto te investeren.

To see also :
Hoe moet je investeren in bitcoin? Hoe maak je winst met Bitcoins?…

Interesse in bitcoin zal blijven toenemen

Bovendien zien veel early adopters in het onderzoek dat de interesse van institutionele beleggers in crypto gestaag toeneemt. On the same subject : Bitget accepteert gratis SEPA-stortingen. In de afgelopen maanden is JPMorgan, net als veel andere grote financiële instellingen, waaronder Fidelity, BlackRock en New York Bank Mellon, begonnen met het aanbieden van cryptogerelateerde diensten aan haar klanten.

Green is van mening dat de interesse in bitcoin en andere cryptocurrencies alleen maar zal toenemen naarmate de “cryptowinter” ten einde loopt:

“Bitcoin is op weg naar zijn beste januari sinds 2013 in de hoop dat de inflatie zijn hoogtepunt heeft bereikt, het monetaire beleid soepeler wordt en de verschillende crises in de cryptosector, waaronder spraakmakende faillissementen, zich nu in de achteruitkijkspiegel bevinden.”

To see also :
Kan Solana 1000 euro worden? Wat kun je doen met Solana? Solana…

Koen K.

About Koen K.

Met een achtergrond als boekhouder, schrijft Koen graag over zijn passie, de wereld van beleggen en cryptocurrency.