jbn-zuidnederland.nl » Waag een kans, win een prijs: mensen zijn vooral geïnteresseerd in…

Waag een kans, win een prijs: mensen zijn vooral geïnteresseerd in…

22 december 2022 om 10:45 uur

Gewijzigd op 22 december 2022 11:08 uur

Vooral mannen

Mensen die in cryptocurrencies investeren, doen dit meestal uit toeval en nieuwsgierigheid. Dat maakt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bekend op basis van een enquête onder crypto-investeerders van zestien jaar en ouder. Read also : Investeren in Crypto: vijf fouten die u niet mag maken. Jongeren nemen volgens het onderzoek de meeste risico’s.

Volgens de onderzoekers belegt meer dan de helft van de respondenten met minder dan 1.000 euro. Ruim een ​​kwart investeerde tussen de 1.000 en 5.000 euro Investeringen van 10.000 euro en meer zijn zeldzaam. Volgens onderzoekers spelen familie, vrienden, kennissen, collega’s en buren de belangrijkste rol bij de keuze welke cryptocurrencies ze willen kopen of verkopen.

De meeste bezitters van digitale valuta zoals bitcoins en ethereum zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, en de meerderheid is man. Een scherpe daling van de waarde van cryptocurrencies lijkt vaker voor financiële problemen te zorgen bij jonge beleggers dan bij 45-plussers.

Toezicht

Klimaatschade door Bitcoin-mijnbouw groeit snel To see also : Apecoin kan de komende weken dus flink omhoog!.

Bekijk ook: veel jongeren handelen in crypto: ‘Genoeg winst voor aanbetaling huis’

Daarnaast claimt een kleine groep crypto-investeerders digitale munten te hebben gekocht met geleend geld. Dit treft elke tiende cryptobezitter. Volgens het onderzoek is dat bij jongeren bijna een op de vijf. Daarom nemen ze meer risico’s. Door de sterke daling van de waarde van crypto-investeringen kan het moeilijker worden om de lening terug te betalen.

De Europese Unie werkt aan regelgeving voor de cryptomarkt. Maar het zal naar verwachting pas in 2024 in werking treden. Daarom moeten cryptoproducten onder toezicht staan. Dit is momenteel niet het geval.

Koen K.
Scroll to Top